Ελλάδα

Τραγωδία στις Σέρρες: Με τους γονείς του 11χρονου Βασίλη μίλησε ο Κ. Χατζηδάκης

«Είμαστε συγκλονισμένοι» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας σε ανάρτηση του στο Facebook

Τραγωδία στις Σέρρες:Με τους γονείς του 11χρονου Βασίλη μίλησε ο Χατζηδάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς του 11χρονου Βασίλη που σκοτώθηκε από την έκρηξη καυστήρα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών, είχε ο υπουργός Εργασίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως η πολιτεία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να απαλύνει τον πόνο των γονιών του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη

«Δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου αυτό που έγινε με τον τραγικό χαμό του Βασίλη, του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες. Ακόμη περισσότερο συγκλονισμένοι αισθανόμαστε όλοι εμείς που έχουμε οι ίδιοι μικρά παιδιά. Ένα ξεχωριστό, όπως φαίνεται, παιδί, σημαιοφόρος στο σχολείο του, έφυγε από κοντά μας ξαφνικά, μετά την αναπάντεχη έκρηξη του καυστήρα στο σχολείο του.

Πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Βασίλης ήταν γιος της κ. Δήμητρας Καντά, υπαλλήλου του ΕΦΚΑ στις Σέρρες. Κάλεσα λοιπόν στο τηλέφωνο και μίλησα απόψε και με τους δύο γονείς. Τους ευχήθηκα φυσικά κουράγιο και δύναμη, πολύ περισσότερο καθώς έχουν κι άλλο ένα παιδάκι που πρέπει να προστατεύσουν και να μεγαλώσουν. Ιδιαίτερα στην κ. Καντά, που εκδίδει συντάξεις στον ΕΦΚΑ, είπα ότι τόσο η διοίκηση του ΕΦΚΑ όσο και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεσή της για ό,τι χρειαστεί.

Ξέρω ότι αυτό το τηλεφώνημα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ο Βασίλης είναι πια με τους αγγέλους στους ουρανούς. Όμως εμείς ως Πολιτεία – κι ακόμα πιο πολύ εμείς ειδικά στο Υπουργείο Εργασίας- οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να απαλύνουμε τον πόνο των γονιών του και ιδιαίτερα της μητέρας του. Καλό Παράδεισο, Βασίλη!

Δείτε επίσης