Ελλάδα

Απολογία αστυνομικού- Κούγιας: Πώς η άλλη πλευρά έχει τη δικογραφία;

Περιμένουμε να αφεθεί ελεύθερος δήλωσε ο δικηγόρος του Α. Κούγιας από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Απολογία αστυνομικού- Κούγιας: Πώς η άλλη πλευρά έχει τη δικογραφία;
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στον α΄τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης απολογείτα σήμερα Παρασκευή (9.11) ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά με σφαίρα από το υπηρεσιακό του όπλο τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Θα προσέλθει στον ανακριτή με βασική υπερασπιστική γραμμή ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του. Χαρακτηριστικό της στάσης του είναι και όσα φέρεται να ανέφερε στην προανακριτική του κατάθεση: «Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού», είπε.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο συνήγορός υπεράσπισης του Αλέξης Κούγιας.

«Να ευχηθούμε να βρει την υγειά του το παιδί και να γυρίσει στην οικογένειά του. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Και η ελευθερία η προσωπική δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι σαν τον καρκίνο είναι σαν να πεθαίνει κάθε μέρα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω εισαγγελέα και ανακριτή που θα γνωμοδοτήσουν να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι ο συνάδελφος που εκπροσωπεί την άλλη πλευρά έχει πρόσβαση στη δικογραφία.

Με το νέο κώδικα πρόσβαση στη δικογραφία μπορούμε να έχουμε μόνο εμείς. Πρόσβαση μπορούν να αποκτήσουν μετά την απολογία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πρώτα από όλα είναι η ζωή, όμως το πώς αντιμετωπίζουμε συμπεριφορές συγκεκριμένων ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος είναι σημαντική παράμετρος. Κανείς δεν μπορεί να δώσει συγχαρητήρια σε κάποιον που προσπαθεί να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή, θα πρέπει να σκέφτονται και πώς αυτός ο νόμος τηρείται».

Δείτε επίσης