Ελλάδα

«Θα πάω όπου χρειαστεί για την αδελφή μου», δηλώνει η Μανταλένα Καϊλή

Ποιά είναι η αδερφή της Εύας Καϊλή, που αναμένεται να κληθεί προς κατάθεση στη σκιά του σκανδάλου Qatargate

«Θα πάω όπου χρειαστεί για την αδελφή μου», δηλώνει η Μανταλένα Καϊλή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Θέμα χρόνου είναι η κλήση της Μανταλένας Καϊλή, στις Βρυξέλλες προκειμένου να καταθέσει για το σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο η αδερφή της, ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.

Να θυμίσουμε ότι η Εύα Καϊλή παρέμεινε για τρίτο 24ωρο υπό κράτηση, και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στη φυλακή Saint Gilles στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στο protothema.gr η Μανταλένα Καϊλή χρησιμοποιεί τη λέξη «Ναπάλμ» για να περιγράψει τις τελευταίες εξελίξεις, δίνοντας διαστάσεις καταστροφής.

Στην ερώτηση «πώς είναι η Εύα Καϊλή», ενώ τελεί υπό καθεστώς εγκλεισμού, δίνει την εξής σύντομη απάντηση: «Βαστάει».

Στις πρώτες φράσεις με τις οποίες, κατά έναν τρόπο, τοποθετείται μετά τις αποκαλύψεις σημειώνει: «Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Ο πατέρας μου είναι καλά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος, συνελήφθη, με βελγικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για εντοπισμό βαλίτσας με μεγάλο χρηματικό ποσό. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή.

Όταν η Μανταλένα Καϊλή κλήθηκε να απαντήσει εάν θα φύγει τη Δευτέρα για Βρυξέλλες προκειμένου να καταθέσει η εάν ήδη βρίσκεται εκεί, απάντησε: «Τίποτα δεν έχει λογική, αλλά εν πάσει περιπτώσει. Όπου χρειαστεί θα πάω». Στο ερώτημα «εάν πιστεύει ότι έχουν μπλέξει την Ευα Καϊλή», δίνει την ακόλουθη απάντηση: «Η αδερφή μου ενοχλεί που υπάρχει καν».

Μανταλένα Καϊλή: Θα πάω όπου χρειαστεί για την αδελφή μου

Ποια είναι η Μανταλένα Καϊλή

Σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας δηλώνει η αδερφή της Εύας Καϊλή, η οποία εμφανίζει πλούσια δράση.

Παρουσιάζεται, ειδικότερα, ως επικεφαλής ΜΚΟ, της ELONTech, η οποία συνιστά μια πρωτοβουλία επιστημόνων, ερευνητών και επαγγελματιών για συστηματικότερη παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων και του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που διαμορφώνεται από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Η σχέση Δικαίου και Τεχνολογίας, η νομοπαρασκευαστική διαδικασία της ΕΕ , η ηθική και η νομιμοποιητική βάση στην έρευνα, τα όρια στην καινοτομία και οι μεταβολές στην άσκηση της Δικαιοσύνης βρίσκονται, όπως αναφέρεται στη σχετική περιγραφή για τη δράση της ΜΚΟ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Παρατηρητηρίου.

Το ELONtech φέρεται να μετρά πάνω από τέσσερα χρόνια λειτουργίας και να έχει επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, σε θέματα κρυπτονομισμάτων και τεχνητής νοημοσύνης. Στα επίτιμα μέλη της Οργάνωσης ο διεθνούς φήμης νομικός, Βικράμ Ναγκράνι, ενώ η στελέχωση της ομάδας είχε γίνει και από άλλους γνωστούς παράγοντες του εγχώριου δικηγορικού κλάδου.

Διαβάζοντας κανείς για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, αναρωτιέται εάν η Εύα Καϊλή διατελούσε κάποιον ρόλο. Όπως προκύπτει, η πολιτικός συμμετείχε σε εργασίες της Οργάνωσης συντονίζοντας σεμινάρια, όπως είχε γίνει τον Ιούνιο του 2018, σε εκδήλωση για τη συμμετοχή των γυναικών στην τεχνολογική πρόοδο.

Δείτε επίσης