Ελλάδα

Δολοφονία στο Μαρούσι: Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία στη 17χρονη

Για «έγκλημα πάθους» έκανε λόγο ο δικηγόρος της 17χρονης - «Τη σκότωσα γιατί μου ζήτησε να διακόψουμε τη σχέση μας», δήλωσε η ίδια στους αστυνομικούς

Δολοφονία στο Μαρούσι: Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία στη 17χρονη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος της 17χρονης, η οποία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 22χρονη φίλη της στο σπίτι της στο Μαρούσι.

Η 17χρονη παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ανηλίκων.

«Τη σκότωσα γιατί μου ζήτησε να διακόψουμε τη σχέση μας»

Η ανήλικη δολοφόνος δήλωσε στους αστυνομικούς για το άγριο έγκλημα: «τη σκότωσα γιατί μου ζήτησε να διακόψουμε τη σχέση μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η ίδια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και τον τελευταίο καιρό να απείχε από τη φαρμακευτική αγωγή της.

Η 17χρονη οδηγήθηκε χθες το βράδυ από την Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, όπου και κρατείται.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Κατακρεούργησε με πολλαπλές μαχαιριές, στο λαιμό και στο σώμα την 22χρονη φίλη της, η 17χρονη μαθήτρια χθες το απόγευμα στο Μαρούσι.

Η δράστις, την σκότωσε μέσα στο υπνοδωμάτιο της, και ενημέρωσε τους γονείς της για το αποτρόπαιο έγκλημα, όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Vradini.gr, η 17χρονη χθες το απόγευμα τηλεφώνησε στην φίλη της, και της ζήτησε να μεταβεί στο σπίτι της. Η 22χρονη, αποφασισμένη να βάλει τέλος στην στενή τους σχέση, έφτασε στο διαμέρισμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, και κλείστηκαν στο υπνοδωμάτιο της ανήλικης. Εκεί όπως είπε στους αστυνομικούς η 17χρονη, οι δυο τους τσακώθηκαν και ενώ η φίλη της ήταν στο κρεβάτι, άρχισε να την χτυπά με το μαχαίρι. Η νεαρή κοπέλα προσπάθησε να ξεφύγει, σηκώθηκε από το κρεβάτι, αλλά η ανήλικη με μανία της κατάφερε δεκάδες μαχαιριές, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτη στο πάτωμα και να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Άγνωστο για πόση ώρα παρέμεινε δίπλα στο πτώμα, και όταν επέστρεψαν στο σπίτι, οι γονείς της, τους είπε πως σκότωσε την 22χρονη φίλη της. Ο πατέρας της, γνωστός γιατρός του Αμαρουσίου, στις 18:20 το απόγευμα της Κυριακής, ενημέρωσε για το έγκλημα την Άμεση Δράση. Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στο χώρο του φονικού, είδαν σοκαριστικές εικόνες.

Η 17χρονη συνελήφθη και ομολόγησε την άγρια δολοφονία, αλλά και τον λόγο που έβαψε τα χέρια της με το αίμα της φίλης της. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ανήλικη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας της 17χρονης

Χθες έλαβα εντολή από τους γονείς της δεκαεπτάχρονης στο Μαρούσι προκειμένου να υπερασπιστώ την κόρη τους που φέρεται πως τέλεσε ανθρωποκτονία εναντίον της εικοσιδυάχρονης φίλης της.

Όταν ενημερωθώ από την κ. Ανακρίτρια και λάβω γνώση της δικογραφίας και των συνθηκών του εγκλήματος, τότε θα μπορώ με βεβαιότητα να ενημερώσω την κοινή γνώμη για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα τα εγκλήματα πάθους όπως το συγκριμένο έχουν πολλές νομικές διακλαδώσεις, αναλύσεις και λεπτομέρειες.

Σήμερα θρηνούν δύο οικογένειες και όχι μία. Η οικογένεια της ανήλικης δράστιδος και η οικογένεια του θύματος.

Εκπροσωπώντας την φερόμενη ως δράστιδα και έχοντας την ιδιότητα του πληρεξουσίου και αντικλήτου δικηγόρου της σας παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση της οικογένειάς της.

«Ως οικογένεια είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για την απώλεια της υπέροχης και αξιαγάπητης φίλης της κόρης μας. Τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της, συναισθανόμαστε πλήρως την οδύνη τους για τον άνθρωπό τους.

Τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν μια υπέροχη φιλία η οποία δυστυχώς παρεκτράπη παρά τη θέλησή μας και την έντονη αντίδρασή μας.

Η κόρη μας είναι ένα παιδί με έντονα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία δυστυχώς παρά την ιατρική βοήθεια που της παρείχαμε από την αρχή της εφηβικής της ηλικίας σε αναρίθμητους παιδοψυχίατρους – ψυχολόγους δεν κατέστη δυνατό να θεραπευθεί. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το έγκλημα που τέλεσε η κόρη μας με σκοπό να μην βλάψει κανέναν άλλον εις το μέλλον και τελευταίο τον εαυτό της.

Οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας γνωρίζουν ότι ο πόνος της απώλειας του παιδιού τους θα ακολουθεί όλους μας για πάντα στη ζωή».

ΑΘΗΝΑ 12-12-2022

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

Δείτε επίσης