Ελλάδα

Τρίκαλα: Καταδικάστηκε κουνιάδα για κλοπή λιρών αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ

Οδηγήθηκε στην φυλακή καθώς η απόφαση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη

Τρίκαλα: Καταδικάστηκε κουνιάδα για κλοπή λιρών αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία έπεσε η αυλαία στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για την απίστευτη υπόθεση κλοπής 4.600 λιρών ηλικιωμένης γυναίκας από το σπίτι του κουνιάδου της στα Τρίκαλα.

Η γυναίκα καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακή χωρίς η απόφαση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και πλέον οδηγήθηκε πίσω από τα κάγκελα.

Η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί πριν από 11 χρόνια με την ηλικιωμένη πλέον καταδικασθείσα γυναίκα να καταχράται την εμπιστοσύνη που της είχε δείξει η αδερφή της η οποία της είχε εκμυστηρευθεί που έκρυβε ο 65χρονος επιχειρηματίας άνδρας της τις χρυσές λίρες. Ο επιχειρηματίας είχε κρύβει τις 4.600 λίρες αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο λαδιού και τις είχε θάψει σε υπόγειο σημείο του πατρικού του σπιτιού.

Η 63χρονη κουνιάδα του μόλις έμαθε για την κρυψώνα πήγε και άρπαξε το βαρέλι από το σπίτι στην Πύλη Τρικάλων με μεγάλο μέρος των λιρών να βρίσκεται στην κατοχή της.

Σε έρευνες που έγιναν τότε εντοπίστηκε μεγάλο ποσό στην κατοχή του ενός εκ των γιων της συλληφθείσας, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί εκείνης με επίσης σημαντικά ποσά. Από την αστυνομική έρευνα κατασχέθηκαν συνολικά 753 χρυσές λίρες Αγγλίας διαφόρων ετών κοπής και το χρηματικό ποσό των 436.200 ευρώ.

Δείτε επίσης