Ελλάδα

Λάρισα: Χαμός σε κατάστημα ρούχων, συγγνώμες στο εδώλιο από τον κατηγορούμενο

Ένας 31χρονος Ρομά παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακούργημα για την κλοπή παντελονιού αξίας... 16 €

Λάρισα: Χαμός σε κατάστημα ρούχων, συγγνώμες στο εδώλιο από τον κατηγορούμενο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πελάτης φαινόταν διατεθειμένος να αγοράσει ένα παντελόνι και μπήκε αρχικά στο κατάστημα και στη συνέχεια στο δοκιμαστήριο, αλλά όταν βγήκε οι πωλήτριες κατάλαβαν τι ήταν αυτό που είχε κάνει.

Τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα αναβίωσν στη δικαστική αίθουσα.

Συγκεκριμένα, στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας δόθηκαν περιγραφές για όσα έγιναν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ρούχων.

Κατηγορούμενος ήταν ένας 31χρονος Ρομά, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για την κλοπή και την επίθεση στις πωλήτριες, ο οποίος, τελικά, καταδικάστηκε.

Όπως παραδέχθηκε κατά την απολογία του μπήκε στο δοκιμαστήριο όχι για να προβάρει αλλά για να βγάλει το αντικλεπτικό από το παντελόνι. Όταν τα κατάφερε, το φόρεσε και πήρε το δρόμο της εξόδου. Οι πωλήτριες και η υπεύθυνη του καταστήματος προσπάθησαν να τον σταματήσουν χωρίς επιτυχία.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο από τον Βόλο σε φυλάκιση ενός έτους και 30 ημερών, για το περιστατικό της... εισβολής στο πολυκατάστημα γνωστής αλυσίδας ρούχων κατα το οποίο έκλεψε ένα παντελόνι.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε πρώτο βαθμό στη Λάρισα. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε πιει και ότι δεν είχε σκοπό να κλέψει το παντελόνι και να επιτεθεί στις πωλήτριες. Ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του και είπε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και δύο μηνών, αλλά το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή ενός χρόνου και 30 ημερών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας τη μεταμέλειά του.

Μάλιστα, στην κρίση του δικαστηρίου «μέτρησε» το γεγονός ότι ο Ρομά πήγε μαζί με τους γονείς του στο κατάστημα, ζήτησε συγνώμη από το προσωπικό και πλήρωσε το αντίτιμο των 16 ευρώ, όσο κόστιζε δηλαδή το παντελόνι που έκλεψε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 31χρονος μπήκε στο κατάστημα, επέλεξε ένα παντελόνι και κατευθύνθηκε στο δοκιμαστήριο δήθεν για να το δοκιμάσει. Όμως, αντί αυτού, κατέστρεψε το αντικλεπτικό σύστημα, έβαλε το παντελόνι που φορούσε μπαίνοντας στο μαγαζί από πάνω και επιχείρησε να φύγει.

Τότε σύμφωνα με το magnesianews.gr, έγινε όμως αντιληπτός από την πωλήτρια που έσπευσε να τον σταματήσει. Ο 31χρονος της επιτέθηκε, την απώθησε και προσπάθησε να ξεφύγει, όμως παρενέβη και η υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία επίσης δέχτηκε επίθεση σωματική και λεκτική.

Δείτε επίσης