Ελλάδα

Γιάννης Διακογιάννης: Σήμερα στις 14:00 το «τελευταίο αντίο»

Η κηδεία του θα γίνει στις 14:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Γιάννης Διακογιάννης: Σήμερα στις 14:00 το «τελευταίο αντίο»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

To τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Γιάννη Διακογιάννη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει στις 14:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Θα συναντήσει τις αγαπημένες του Βαρβάρα και Ρίκα

Η εμβληματική φωνή του «πατριάρχη» της αθλητικής δημοσιογραφίας, Γιάννη Διακογιάννη, σίγησε για πάντα το πρωί της Τρίτης.

Ο μοναδικός αθλητικογράφος που συνέδεσε το όνομα του με τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις και φυσικά με την «Αθλητική Κυριακή» νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες με βαριάς μορφής άνοια.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Νίκος Κατσαρός λίγο μετά την είδηση του θανάτου του , ο Γιάννης Διακογιάννης δεν μπόρεσε ποτέ να διαχειριστεί τις απώλειες της συζύγου του, Βαρβάρας, αλλά και της θετής του κόρης, Ρίκα Βαγιάνη, η οποία έφυγε νεότατη, χτυπημένη από τον καρκίνο στις 8 Αυγούστου του 2018.

Έκτοτε, ο Γιάννης Διακογιάννης φαίνεται να είχε παραιτηθεί από τον αγώνα για ζωή, σύμφωνα με τα λόγια του καλού του φίλου.

Η γυναίκα της ζωής του, Βαρβάρα Δράκου και η υιοθεσία της Ρίκας Βαγιάνη

Ο Γιάννης Διακογιάννης παντρεύτηκε τη γυναίκα της ζωής του, Βαρβάρα Δράκου και υιοθέτησε την κόρη της (από το γάμο με το δημοσιογράφο Οδυσσέα Ζούλα), την αείμνηστη Ρίκα Βαγιάνη. Κατά δήλωσή της, το επώνυμο προήλθε από τα ονόματα της μητέρας της και του Γιάννη Διακογιάννη, με τον οποίο είχε άριστη σχέση. Είναι γνωστό πως η Ρίκα Βαγιάνη λάτρευε τον πατριό της, Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος την μεγάλωσε σαν κόρη του. Η Ρίκα μιλούσε δημόσια για εκείνον με τα καλύτερα λόγια και έδειχνε πόσο πολύ τον αγαπούσε με την πρώτη ευκαιρία.

Η μέρα που ο Γιάννης Διακογιάννης αποκάλυπτε σε συναδέλφους του πως το «Ρικάκι» του είχε καρκίνο

Ο Γιάννης Διακογιάννης τον Οκτώβριο του 2017 είχε βρεθεί στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους του για την απεργία που γινόταν εκείνες τις ημέρες.

Ο ίδιος τότε είχε αποκαλύψει ότι η Ρίκα, η πολυαγαπημένη κόρη του, έχει καρκίνο. Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook η δημοσιογράφος και φίλη της Ρίκας Βαγιάνη, Αφροδίτη Υψηλάντη.

«»Να σας πω και κάτι που θα σας στενοχωρήσει: Η Ρίκα έχει καρκίνο…». Αυτό μας εκμυστηρεύτηκε ο πατριός της Ρίκας μας, Γιάννης Διακογιάννης όταν πέρασε από την ΕΣΗΕΑ, για να μας συμπαρασταθεί στην απεργία πείνας.

Σοκαριστήκαμε, αλλά του δώσαμε κουράγιο. Πού να φανταστούμε ότι η Μαρίκα Ζούλα, το Ρικάκι, θα έφευγε τόσο αθόρυβα και παράλληλα με τόσο πάταγο!» είχε γράψει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η δημοσιογράφος τον Αύγουστο του 2018, όταν η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή.

Δείτε επίσης