Ελλάδα

Δικηγόρος οικογένειας Ρομά: Εσφαλμένη η απόφαση

Η συμπληρωματική απολογία να γίνει κάτω από άπλετο φως (video)

Δικηγόρος οικογένειας Ρομά: Εσφαλμένη η απόφαση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εσφαλμένη χαρακτήρισε την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου να αφήσει ελεύθερο τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος.
«Είναι μια απόφαση εσφαλμένη. Και είναι εσφαλμένη αφενός γιατί ένα άτομο που αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή, κάνοντας αλόγιστη χρήση βίας, με μία ευθεία βολή είναι σίγουρα επικίνδυνο. Ωστόσο είναι και μια απόφαση που δεν απηχεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα» τόνισε αρχικά ο δικηγόρος.


«Αυτή τη στιγμή η δικογραφία επιστρέφει στον αρμόδιο ανακριτή από τον οποίο εμείς απαιτούμε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ιδίως να διατάξει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης όσον αφορά την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που καταλαμβάνει ακριβώς τη στιγμή του πυροβολισμού.

Είναι κάτι που εμείς αιτηθήκαμε εγγράφως από τον πρώτο ανακριτή, από την πρώτη ημέρα και είναι κάτι που το ζητά και το συμβούλιο πλέον με σαφή ερωτήματα που θέτει προς τις ανακριτικές αρχές. Η συμπληρωματική απολογία του κατηγορουμένου πλέον για τετελεσμένη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο πρέπει να γίνει κάτω από άπλετο φως» πρόσθεσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα υπέρ του ανακριτή τάχτηκε το δικαστικό συμβούλιο για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του. Τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε επίσης