Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συμπληρωματική δίωξη για τον αστυνομικό που σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Τώρα ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει τον κατηγορούμενο αστυνομικό για συμπληρωματική απολογία

Θεσσαλονίκη: Συμπληρωματική δίωξη για τον αστυνομικό που σκότωσε τον 16χρονο Ρομά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε σε βάρος του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά, συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η άσκηση της συμπληρωματικής δίωξης γίνεται μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών - εκδόθηκε χθες - με το οποίο ήρθη η διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελεα περί της προφυλάκισης ή μη του 34χρονου αστυνομικού.

Το Δικαστικό Συμβούλιο τάχθηκε με την άποψη του ανακριτή και διέταξε να παραμείνει ελεύθερος ο αστυνομικός με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε άμεσα από το συμβούλιο στον ανακριτή και από εκεί στον εισαγγελέα και πλέον αναμένεται να καλέσει ο ανακριτής τον κατηγορούμενο αστυνομικό για συμπληρωματική απολογία.

Ένα ερώτημα που ανακύπτει μετά από αυτή την εξέλιξη είναι αν είναι δυνατόν να υπάρξει διαφορετική ποινική μεταχείριση του αστυνομικού, μετά την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης.

Μερίδα νομικών κύκλων μετά από μία πρώτη θεώρηση των δεδομένων εκφράζει την άποψη ότι μετά την έκδοση του χθεσινού βουλεύματος είναι πλέον μικρότερες οι πιθανότητες μιας προφυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ.

Ο αστυνομικός, φέρεται να είπε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

Δείτε επίσης