Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος πρωταθλητής που λιποθύμησε και χτύπησε στο κεφάλι

Εισαγγελική παρέμβαση για να διαλευκανθεί η υπόθεση

Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος πρωταθλητής που λιποθύμησε και χτύπησε στο κεφάλι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας που έπεσε και χτύπησε μέσα στα αποδυτήρια γυμναστηρίου στην Καλλιθέα έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη.

Το ανήλικο παιδί που χειρουργήθηκε για να του αφαιρεθεί το αιμάτωμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Την ίδια στιγμή που ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας δίνει μάχη για τη ζωή του, η εισαγγελία έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί κάτω υπό ποιες συνθήκες ο αθλητής έπεσε και χτύπησε τόσο σοβαρά.

Το θέμα παρακολουθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης που ζήτησε και αυτός με την σειρά του να παρέμβει η Εισαγγελία.

Παράλληλα και η Ομοσπονδία πυγμαχίας ανακοίνωσε πως συγκεντρώνει υλικό ώστε να καταθέσει από την πλευρά της στοιχεία για την υπόθεση, ζητώντας να διαλευκανθεί. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα, θα καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Τι είπε ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου

Μάρτυρες από το γυμναστήριο, ανέφεραν στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα, ότι ο 16χρονος την ώρα της προπόνησης αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στα αποδυτήρια, όπου φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του και να χτύπησε άσχημα σε σκληρή επιφάνεια.

Ένας συναθλητής του, που ήταν στο σημείο, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και ακολούθως το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Τζάνειο, όπου και χειρουργήθηκε στο κεφάλι.

Παρών στην προπόνηση ήταν και ο πατέρας του, ο οποίος έχει πει στις Αρχές ότι και στο παρελθόν ο 16χρονος είχε λιποθυμικά επεισόδια, κάτι που είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε αθλητές αυτού του σπορ.

«Το ρινγκ έχει τουαλέτες, έχει μια εξωτερική. Μπήκε στην τουαλέτα, προφανώς έκανε εμετό, κάποια στιγμή ένας συναθλητής του βγαίνει, ακούει ένα πολύ δυνατό μπαμ και τον βρήκε κάτω, στο έδαφος. Φωνάζει κατευθείαν τον πατέρα του και εμένα. Με το που είδαμε ότι δεν έχει τις αισθήσεις του πήραμε κατευθείαν το ΕΚΑΒ και ήρθαν περίπου στα 20 λεπτά. Οι γιατροί μάς είπαν ότι λιποθύμησε επειδή έπεσε ακαριαία και χτύπησε σε πολύ σκληρό αντικείμενο το μπροστινό μέρος του κεφαλιού του, ψηλά» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου ενώ ο συναθλητής του που τον βρήκε πεσμένο στο πάτωμα της τουαλέτας δήλωσε:

«Άκουσα μπαμ εκεί που άνοιγα την πόρτα. Τον είδα κάτω και φώναξα απευθείας τον πατέρα του για τις πρώτες βοήθειες και μετά καλέσαμε το ασθενοφόρο».

Δείτε επίσης