Ελλάδα

Ο εισαγγελέας καλεί τον πατέρα Αντώνιο ως ύποπτο για ασέλγεια σε ανήλικο

Καλείται σε ανωμοτί κατάθεση ο επικεφαλής της Κιβωτού - Ακόμα 7 υπάλληλοι της δομής αντιμέτωποι με πλημμεληματικές πράξεις

Ο εισαγγελέας καλεί τον πατέρα Αντώνιο ως ύποπτο για ασέλγεια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ανωμοτί κατάθεση καλείται από τις εισαγγελείς ανηλίκων ο πατήρ Αντώνιος, ως ύποπτος για διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος έλαβε κλήση να δώσει εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάμων προσώπων, των φιλοξενούμενων παιδιών στη δομή δηλαδή.

Ως ύποπτοι για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων κλήθηκαν και επτά ακόμα υπάλληλοι της «Κιβωτού του Κόσμου».

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικ.Κοπελάκη και Δ.Κ.Τσίχλη, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ο πατήρ Αντώνιος, μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους περιστατικά με ασελγείς πράξεις σε βάρος τους από τον ρασοφόρο.

Οι επτά υπάλληλοι καλούνται σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους σε δομές της Αθήνας, δύο σε δομή της Χίου και άλλους δύο στο Βόλο.
Οι έξι εξ αυτών θα δώσουν ανωμοτί κατάθεση για το πλημμέλημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάμων προσώπων και μία υπάλληλος για το πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται να μην μετέφερε σε γιατρό ή σε μονάδα πρώτων βοηθειών ως όφειλε ένα παιδί το οποίο είχε τραυματιστεί.

Δείτε επίσης