Ελλάδα

Φρίκη με τις απολογίες των κατηγορούμενων για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου

«Όλα ήταν μια πλάκα, ένα παιχνίδι», ισχυρίζονται σε γενικές γραμμές οι φερόμενοι ως μέλη συμμορίας που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή

Ίλιον: Οι απολογίες των κατηγορούμενων για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με τον ανακριτή να έχει διατάξει την προφυλάκιση συνολικά έξι ανηλίκων από τους φερόμενους ως μέλη συμμορίας που συμμετείχαν στον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον, οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μόνο ένας εκ των κατηγορούμενων και αυτό γιατί δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του για λίγες ημέρες.

Όλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια αδικήματα: Συμμορία, Ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση και παιδική πορνογραφία.

«Κάναμε πλάκα, ήταν ένα παιχνίδι»

Οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους που έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, ωστόσο, αρνούνται την κατηγορία του βιασμού. Αυτό που υποστηρίζουν σε γενικές γραμμές είναι ότι όλα ήταν ένα παιχνίδια, μία πλάκα που έκαναν μεταξύ τους.

Το MEGA αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μέρος από τις καταθέσεις των συλληφθέντων.

Συγκεκριμένα, στην απολογία του ο ένας 16χρονος κατηγορούμενος είπε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μία πλάκα, ωστόσο «η κατάσταση ξέφυγε». Μάλιστα παραδέχτηκε ότι ήταν ένας από αυτός που είχε ενεργό ρόλο στην κακοποίηση του θύματος ενώ ισχυρίστηκε ότι και ο ίδιος είχε υποστεί το ίδιο.

«Όλο αυτό ήταν μία πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι. Άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας πάνω από τα ρούχα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε. Εγώ δεν πόνεσα στην αρχή τον (…), αλλά ένα άλλο παιδί έσπρωξε και τον πόνεσε. Μου έχει συμβεί και σε μένα. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη», είπε μεταξύ άλλων.

Τα ίδια ισχυρίζεται και ένας 15χρονος κατηγορούμενος , ότι δηλαδή ήταν ένα παιδικό παιχνίδι. Ωστόσο και αυτός με την κατάθεσή του επιβεβαιώνει όσα έχουν καταγραφεί στα βίντεο. Ακόμη, στην απολογία του συμπλήρωσε πως βρισκόταν μπροστά σε ένα μόνο περιστατικό.

«Είναι πολύ καλός μου φίλος. Ήταν ένα παιχνίδι αυτό που κάναμε. Αυτό με το μαξιλάρι δεν το έκανα εγώ. Αυτό με το παιδί δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταλήξει έτσι. Λυπάμαι πολύ. 'Ήμουν παρών σε ένα περιστατικό, όχι σε όλα», φέρεται να ανέφερε.

Τα βίντεο: «Σβήστα, γιατί θα μας…»

Από την αστυνομική έρευνα έχουν εντοπιστεί δύο βίντεο από δύο βιασμούς του 15χρονου μαθητή. Το πρώτο περιστατικό έχει καταγραφεί στις αρχές Νοεμβρίου και το δεύτερο στις 19 Νοεμβρίου του 2022.

Οι κατηγορούμενοι, όταν έμαθαν πως ο 15χρονους μίλησε στις αστυνομικές αρχές, προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα βίντεο από τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ χαρακτηριστικά του πανικού τους είναι τα μηνύματα που αντάλλαξαν, τα οποία δημοσίευσε ο Alpha.

«Ποιος άλλος τα έχει ρε…;

«Εγώ τα έχω, αλλά δε τους έχω δει για να έδειξα κάτι, ούτε θα τα έδειχνα… Μπορεί να πέρασαν από κανένα… και να τα έδειξε ο…».

«Ο… δε νομίζω με τίποτα».

«Ωραία, σβήστα γιατί θα μας…».

«Ούτε ο… νομίζω».

«Γιατί τι σου είπαν;

«Δε μου είπανε κάτι αλλά το δικό μου insta θέλει».

«Σήμα» και στους υπόλοιπους

Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι ανήλικοι, πανικόβλητοι.

Οι κατηγορούμενοι στη συνέχεια αρχίζουν να στέλνουν «σήμα» και στα υπόλοιπα μέλη της παρέας – συμμορίας.

«Λοιπόν, άμα έχεις βίντεο με τον… σβήστα όλα γιατί σας ψάχνουν».

«Δεν έχω τίποτα».

«Ωραία, άμα έχεις λέω… πες το και στον… και στους άλλους. Να τα σβήσουν».

«Στείλε μου λίγο τα βίντεο με τον… που του βάζαμε… ».

«Δεν τα έχω».

«Ο… μου είπε ότι τα έχεις. Ωραία, άμα τα έχεις σβήστα όλα γιατί έχετε κάνει μ… και τα έχετε δείξει παντού».

«Δε τα έχω ρε μπρο».

«Και σας ψάχνουν. Ωραία άμα τα έχεις σβήστα όλα».

«Εγώ μπρο πουθενά δεν τα έχω δείξει. Δε ξέρω πως έγινε».

«Ε, δε ξέρω. Εγώ σου λέω απλά ότι σας ψάχνουν».

«Και σένα δε σε ψάχνουν; Κάτι τέτοιο άκουσα».

«Εμένα με χρέωσαν τζάμπα. Δεν ήμουν στο βίντεο που του κατεβάσατε το παντελόνι. Απ’ όσο θυμάμαι…».

Δείτε επίσης