Ελλάδα

Ίλιον: Νέα αποκάλυψη για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου - Τί φώναζαν οι δράστες

Τί υποστήριξε στην κατάθεσή του του ο ανήλικος Βούλγαρος - Σήμερα απολογείται ο τελευταίος από τους 8 κατηγορούμενους

Ίλιον: Αποκάλυψη για τον βιασμό του 15χρονου - Τι φώναζαν οι δράστες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο τελευταίος από τους οκτώ κατηγορούμενους για τους βιασμούς του 15χρονου μαθητή από το Ίλιον αναμένεται να βρεθεί σήμερα Πέμπτη ενώπιον της Ανακρίτριας Ανηλίκων.

Την ίδια ώρα γίνονται γνωστό το περιεχόμενο της απολογίας του 15χρονου Βούλγαρου, ο οποίος έδωσε νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Ο ανήλικος, ο οποίος αρχικά δεν είχε συλληφθεί καθώς, όπως υποστήριξε, βρισκόταν στην Βουλγαρία με τους γονείς του και έτσι παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στην ανακρίτρια.

Στην απολογία του, δήλωσε πως ήταν στη διάθεση των Αρχών από όταν ενημερώθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ υποστήριξε πως ήταν παρών σε ένα μόνο περιστατικό βιασμού το οποίο, μάλιστα, προσπάθησε να αποτρέψει.

Τι είπε στην απολογία του

Ο 15χρονος Βούλγαρος μίλησε, συγκεκριμένα, για την παρουσία του στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της οδού Μυλοποτάμου μόνο στις 19 Νοεμβρίου όταν και άρχισε να φωνάζει μόλις είδε ότι η παρέα των μαθητών βασάνιζε τον 15χρονο.

Αναλυτικότερα, είπε: «Είναι, όμως, αληθές ότι κατά το συμβάν τις 19.11.2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11.11.2022 αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Και ξαφνικά, την 19.11.2022, άκουσα τους φίλους μου να λένε στο θύμα - "πολύ κάθισες, πολύ κάθισες, θες το σκουπόξυλό σου" - και σε δευτερόλεπτα εξελίχθηκε το περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου εγώ φώναξα "ρεεε τι κάνετε" και έτσι ο Π σταμάτησε να ενεργεί όπως ενεργούσε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι ο μόνος από την παρέα των ανηλίκων που διατηρεί ακόμα και σήμερα σχέσεις με το θύμα και ζήτησε να εξεταστεί κατ αντιπαράσταση μαζί του. «Εγώ από τη μεριά μου επειδή είμαι σίγουρος για την αθωότητά μου σας ζητώ να με φέρετε σε κατ αντιπαράσταση εξέταση με το θύμα ώστε να ερωτηθεί αν πράγματι επιβεβαιώνει για εμένα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του. Στις συνομιλίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι μιλάμε στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για τα χρήματα που κερδίσαμε από στοίχημα που παίξαμε μαζί. Και στις 13 Δεκεμβρίου το θύμα μου ζητάει τις ασκήσεις να του τις δώσω έτοιμες αλλά εγώ δεν έχω προλάβει να τις κάνω».

Ο 15χρονος υποστήριξε πως δεν έχει καμία ανάμιξη στα υπόλοιπα περιστατικά βιασμών και απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση στη σύγχυση και τη στενοχώρια που βιώνει το θύμα. «Δεν έχω καμία σχέση με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη το θύμα με το οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω, όμως, μια τεράστια συγγνώμη σε αυτόν και την οικογένειά του γιατί όφειλα να τον προστατεύσω από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Δεν έχω καμία ανάμιξη ή εμπλοκή στα όσα τραγικά πέρασε το θύμα πέραν της φυσικής μου παρουσίας στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου του 2022. Δεν έχουν γίνει άλλα περιστατικά τέτοια, πέραν των δύο περιστατικών που καταγράφονται σε βίντεο, από τα οποία προκύπτει ότι εγώ δεν έχω την παραμικρή ανάμιξη στις τραγικές στιγμές που πέρασε το θύμα. Για εμένα είναι απορίας άξιον πως το θύμα με εμπλέκει και μάλιστα και αναφέρει ότι τάχα εγώ ήμουν εξ αυτών που έκαναν χρήση του σκουπόξυλου!!! Αυτόν τον ισχυρισμό του τον διαψεύδω κατηγορηματικά και το αποδίδω στη σύγχυση και τη στενοχώρια που βίωσε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο 15χρονος αναφέρθηκε και στα συνθήματα που ακούγονται στα δύο βίντεο της φρίκης. Ο κατηγορούμενος περιγράφει πως οι νεαροί την ώρα που κακοποιούν το θύμα τους φωνάζουν «Κάτω Πατήσια» και «Δυτική Αλητεία».

Όπως εξηγεί, το πρώτο σύνθημα παραπέμπει σε μια παλαιότερη, άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε μαθητές σχολείων του Ίλιου και των Κάτω Πατησίων. Το δεύτερο, αναφέρεται σε ένα βίαιο επεισόδιο με πρωταγωνιστές χούλιγκανς αντίπαλων ομάδων το οποίο είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2020 στο Πάρκο Τρίτση.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της συμπλοκής, ένας οπαδός μεγάλης ποδόσφαιρικής ομάδας είχε πέσει θύμα του ίδιου περιστατικού.

Δείτε επίσης