Ελλάδα

Πέθανε στα 93 της η γιαγιά με τα τερλίκια, Σουζάνα Ηλιάδου

Η 93χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Δευτέρας

Πέθανε στα 93 της η γιαγιά με τα τερλίκια, Σουζάνα Ηλιάδου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από την ζωή η Σουζάνα Ηλιάδου, η ηλικιωμένη γυναίκα που το 2019 άθελα της, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, όταν συνελήφθη στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελία σε βάρος της πως πωλούσε παράνομα, χωρίς άδεια, τα χειροποίητα τερλίκια (μάλλινες παντόφλες) που έπλεκε στην λαϊκή της περιοχής.

Συγκίνηση αλλά και οργή είχε προκαλέσει η υπόθεση της ηλικιωμένης. Υπενθυμίζεται πως η Σουζάνα Ηλιάδου είχε βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για να δικαστεί για άσκηση εμπορίου χωρίς άδεια και αθωώθηκε.Κατά την κατάθεσή της, είπε ότι γενικότερα χάριζε τα τερλίκια που έφτιαχνε, αλλά σκέφτηκε ότι μπορούσε να πουλήσει μερικά. «Εγώ τα χάριζα τα τερλίκια. Μου είχαν μείνει 4-5 κομμάτια και πήγα να τα πουλήσω. Δεν ήξερα ότι χρειάζεται άδεια γι' αυτό» είπε.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή τον Απρίλιο του 2019 προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς, εκτός από τη σύλληψή της, της είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο από την αρμόδια ΔΟΥ, ύψους 2600 ευρώ.

Μάλιστα, στο θέμα είχε παρέμβει με δήλωσή του ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας τις Αρχές να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το πρόστιμο είχε ακυρωθεί με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Δείτε επίσης