Ελλάδα

Θράκη: Παρέμβαση Βορίδη μετά τις νέες απολύσεις από τον δήμαρχο Ιάσμου

Ο δήμαρχος συγκεντρώνει εξουσίες και απολύει εργαζόμενους ως «τρομοκράτες και Γκιουλενιστές»

Θράκη: Παρέμβαση Βορίδη μετά τις νέες απολύσεις από τον δήμαρχο Ιάσμου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο δικηγόρος Χρήστος Χατζηπέμου, και ο πρόεδρος του ενιαίου συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ροδόπης, Δημήτρης Μάγγας, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον σάλο που έχει προκληθεί στην Θράκη, όπου ο δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης έχει απολύσει υπαλλήλους του δήμου.

Αδιανόητα είναι όσα συμβαίνουν στον δήμο Ιάσμου, στη Ροδόπη, όπου ο δήμαρχος προχώρησε σε καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων, με τις πρωτοφανείς κατηγορίες περί «εγχώριων τρομοκρατών» και «Γκιουλενιστών».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο δήμαρχος έχει προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων, αναστολή επτά υπαλλήλων και τρίμηνη διακοπή μισθών.

«Ο δήμαρχος απολύει υπαλλήλους μέσω Facebook»

Ο κ. Χατζηπέμου μίλησε για τις καταγγελίες των υπαλλήλων για παράνομες απολύσεις από τον δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν.

«Και σήμερα απολύθηκαν άλλοι δύο υπάλληλοι, ανακοινώθηκαν πριν λίγο, από το Facebook. Άλλοι 4 υπάλληλοι οδηγήθηκαν σε απόλυση μετά από καταγγελία συμβάσεων, και με τις κατασκευασμένες κατηγορίες του κ. Οντέρ Μουμίν περί δήθεν συμμετοχής τους σε τρομοκρατική οργάνωση και στην οργάνωση FETO των Γκιουλενιστών», είπε αρχικά.

«Όλες αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν κανένα νομικό background έγιναν στο πλαίσιο του να διασωθεί ο ίδιος καθώς έχει μείνει τραγικά μόνος. Συνολικά έχει απολύσει 12 άτομα. Το πρόβλημα είναι ότι στον δήμο Ιάσμου δεν λειτουργεί πλέον τίποτα όλα είναι κλειστά. Έχουν τεθεί σε αργία οι προϊστάμενοι, οι υπάλληλοι απολύθηκαν», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηπέμου.

Ο κ. Μάγγας μίλησε για την παρέμβαση της αποκεντρωμένης διοίκησης.

«Η αποκεντρωμένη αυτή τη στιγμή βγάζει σωρεία ακυρωτικών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου της οικονομικής επιτροπής και αποφάσεις του ίδιου του δημάρχου. Περιμένουμε να κινηθεί στο πλαίσιο που του έχει υποδειχθεί από τον κ. Βορίδη», είπε χαρακτηριστικά.

«Από του 44 υπαλλήλους, οι μισοί έχουν απολυθεί ή έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό. Έχει απολύσει άτομα με αναπηρία που έχουν μπει με κάποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση», τόνισε κλείνοντας.

[/O

Δείτε επίσης