Ελλάδα

Κύκλωμα κοκαΐνης: Ο πασίγνωστος τραγουδιστής, ο ρόλος του κουμπάρου και οι επιταγές

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να έκαναν 750 συναλλαγές με κέρδος 70.000 ευρώ.

Κύκλωμα κοκαΐνης: Ο πασίγνωστος τραγουδιστής, ο ρόλος του κουμπάρου και οι επιταγές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πολύ γνωστός τραγουδιστής κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Μάλιστα, φέρεται να έπαιρνε ναρκωτικά για προσωπική χρήση από τον κουμπάρο του, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ο «πρωταγωνιστής» κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης.

Οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν με βάση μία πληροφορία που έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για τη δράση οργάνωσης που κάνει «παραδόσεις» ναρκωτικών σε πελάτες της σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Από την έρευνα προέκυψαν ότι τα μέλη του κυκλώματος πραγματοποίησαν τουλάχιστον 750 συναλλαγές, κατά τις οποίες διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και τουλάχιστον 500 γραμμάρια κάνναβης, με κέρδος τουλάχιστον 70.000 ευρώ.

Η δράση του κυκλώματος

Ο κουμπάρος του τραγουδιστή φέρεται να χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» το σπίτι του στη Βάρη και να παρέδιδε σε καθημερινή βάση κοκαΐνη στους πελάτες σε όλη την Αττική, διακινώντας κάθε εβδομάδα περισσότερα από 50 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η σύντροφος του κουμπάρου του τραγουδιστή είναι επίσης κατηγορούμενη. Φέρεται να συνεργαζόταν στη διακίνηση ναρκωτικών, όπου εκτός από την αποθήκευσή τους είχε και δικό της «πελατολόγιο».

35 ευρώ το 0,5 γραμμάριο κοκαΐνης

Τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, απέφευγαν τις μεταξύ τους συνομιλίες από «συμβατικές» τηλεφωνικές γραμμές, ενώ προτιμούσαν για τις επικοινωνίες τους διαδικτυακές εφαρμογές.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο κουμπάρος του τραγουδιστή, εκτός από αρχηγικό στέλεχος της συμμορίας είχε προσπαθήσει να δραστηριοποιηθεί στις απάτες μέσω εικονικών επιχειρήσεων και στην προμήθεια πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών σε τρίτους, όπου προμηθευτής και πλαστογράφος των επιταγών ήταν άλλο πρόσωπο (το όνομα του οποίου είναι γνωστό στις Αρχές).

Ο κουμπάρος του τραγουδιστή έκανε σε συναλλαγές κατά τις οποίες παρέδιδε κατ’ ελάχιστο 0,5 γραμμάριο κοκαΐνης έναντι 35 ευρώ. Εκτός από κοκαΐνη παρέδιδε κατ’ ελάχιστο 1 γραμμάριο κάνναβης έναντι κατ’ ελάχιστο πέντε ευρώ.

Όπως προέκυψε από την τεχνική και φυσική επιτήρηση, τα μέλη της ομάδας έκαναν 750 συναλλαγές με κέρδος 70.000 ευρώ.

Ο τραγουδιστής κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 29 του Ν 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Ουσιαστικά δηλαδή ήταν ένας από τους πολλούς πελάτες του κυκλώματος.

Δείτε επίσης