Ελλάδα

Νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα: Ασφυκτικό θάνατο στο νερό έδειξε η νεκροψία

Ο ιατροδικαστής εντόπισε δαγκωματιές ζώων στο κορμάκι του άτυχου βρέφους - Τί αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για τα ευρήματα

Νεκρό βρέφος στον Αλιάκμονα: Ασφυκτικό θάνατο στο νερό έδειξε η νεκροψία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος «έδειξε» η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του άτυχου βρέφους που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο. Υπενθυμίζεται, ότι το βρέφος το οποίο πέταξε η μητέρα του και εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα.

Δαγκωματιές ζώων στο κορμάκι του βρέφους

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν επίσης ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η 29χρονη που μένει στον Σταυρό Αλεξάνδρειας φαίνεται πως το προηγούμενο διάστημα είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα που φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα ομολόγησε στις Αρχές τι συνέβη, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το χρονικό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη γυναίκα έφυγε με το κοριτσάκι από το χωριό Σταυρό Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της.

Στη συνέχεια, η γυναίκα φέρεται να πήγε στο φράγμα του Αλιάκμονα και να εγκατέλειψε το παιδί στα παγωμένα νερά. Αμέσως μετά, έφυγε για Αλεξάνδρεια και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Την επομένη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, επέστρεψε στο σπίτι της χωρίς το παιδί. Σε ερωτήσεις των γονέων της για το πού βρίσκεται το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η γυναίκα αρχικά έπεφτε σε αντιφάσεις, υποστηρίζοντας ότι το μωρό το είχε αφήσει σε άλλο σημείο αλλά μετά από πιέσεις των αστυνομικών ομολόγησε ότι έριξε το μωρό μέσα στον ποταμό Αλιάκμονα.

Τελικά το βρέφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο φράγμα του Αλιάκμονα και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Οι κάτοικοι του χωριού, όπου ζούσε η 29χρονη Αλεξάνδρα, δηλώνουν σοκαρισμένοι, ωστόσο, όπως λένε, γνώριζαν ότι η γυναίκα είχε πολλά προβλήματα και έχρηζε ψυχιατρικής βοήθειας.

Ο πατέρας

Ο νεαρός πατέρας ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς πως ομολόγησε και συνελήφθη η μητέρα του. Η γυναίκα που γνώρισε πριν από δύο χρόνια και τον περασμένο Ιανουάριο τον έκανε πατέρα.

Οι δυο τους δεν ήταν παντρεμένοι και τα προβλήματα στη σχέση τους, ήταν όπως φαίνεται έντονα. Λέει ότι δεν γνώριζε για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η 29χρονη.

«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Εγώ μόνο πάλευα για το μωρό. Ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για αυτό το μωρό. Πάλευα για να αναγνωρίσω αυτό το παιδί, ήθελα να πάω να το κάνω αλλά δεν πρόλαβα. Ήθελα να κινηθώ και νομικά γιατί υπήρχε μία άρνηση από την μητέρα του και από την οικογένειά της. Δεν με άφηναν να το αναγνωρίσω.

Πήγαινα στο σπίτι για να δω το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου. Λένε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, δεν ήταν σύζυγος μου για να την γνωρίζω καλά. Ήταν απλά η μητέρα του παιδιού μου. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοχτενισμένο, περιποιημένο, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα.

Δεν ξέρω πως της ήρθε να το κάνει. Δεν το χωράει το μυαλό μου. Την έψαχναν αυτές τις μέρες και εγώ το έμαθα από την αστυνομία που με κάλεσαν για να με ενημερώσουν. Εκεί τα έμαθα όλα, δεν είχα καμία γνώση του τι γινόταν. Μακάρι να γνώριζα. Το δικό μου θέμα ήταν να ήταν υγιές το μωρό. Τελευταία φορά το είδα στις 2 Δεκεμβρίου που πήγα να το πάρω να το πάω στον παιδίατρο και αυτή μου είπε να φύγω, δεν με άφησε» είπε.

Υπενθυμίζεται, ότι το φρικτό συμβάν αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί συνάντησαν τη μητέρα του αδικοχαμένου μωρού, που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία και εκείνη μετά από αντιφάσεις ομολόγησε. Είπε ότι πέταξε το παιδί της στο φράγμα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και εκείνη πήγε σε ξενοδοχείο για να αλλάξει χρόνο. Αρχικά τους έλεγε πως άφησε το κοριτσάκι της, σε οικοδομή και δεν ήξερε τι συνέβη στη συνέχεια.

Η 29χρονη αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και μάλιστα είχε νοσηλευτεί 10 φορές σε ψυχιατρικές κλινικές. Έμενε στο σπίτι με τους δικούς της. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τους είπε ότι θα κάνει ρεβεγιόν σε ξενοδοχείο και πήρε μαζί το παιδί της. Όταν την επόμενη μέρα επέστρεψε χωρίς το μωρό, εκείνοι υποψιάστηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Ειδοποίησαν την αστυνομία και η γυναίκα έφυγε και επέστρεψε στο ξενοδοχείο.

Εκεί την συνάντησαν οι αστυνομικοί και άρχισαν να την ανακρίνουν. Ομολόγησε αυτό που είχε κάνει. Πήγε μάλιστα τους αστυνομικούς στο σημείο, στο φράγμα του Αλιάκμονα, όπου το αγγελούδι ήταν ήδη νεκρό. Δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στα νερά της τεχνητής λίμνης και ανέσυραν το 11 μηνών μωρό που επέπλεε νεκρό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νεκρό, με τους γιατρούς να μην έχουν το παραμικρό περιθώριο να το επαναφέρουν.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να υποψιάζονται αυτό που είχε συμβεί, όταν κάποια στιγμή η 29χρονη τους είπε ότι είχε πάει βόλτα με το παιδί στο ποτάμι. Επέμειναν να την ρωτούν τι έκανε εκεί και κάποια στιγμή η παιδοκτόνος «έσπασε» και αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα. Η 29χρονη θα οδηγηθεί εντός της ημέρας σε εισαγγελέα, που θα αποφασίσει για την τύχη της

Δείτε επίσης