Τρόμος στον Υμηττό: Σπείρα... που «έλεγε τα κάλαντα» χτύπησε και λήστεψε ηλικιωμένο
Φορώντας σκουφιά του Άγιου Βασίλη, έκαναν τη μονοκατοικία του ηλικιωμένου γης μαδιάμ, άρπαξαν ό,τι βρήκαν κι έφυγαν

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ηλικιωμένος έπεσε θύμα ληστών μέσα στο σπίτι του στον Υμηττό.
Οι τέσσερις δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, προσποιοιήθηκαν ότι ήθελαν να πουν τα κάλαντα στον ηλικιωμένο, και του χτύπησαν το κουδούνι της μονοκατοικίας. Το θύμα, τους πίστεψε και τους άνοιξε την πόρτα.
Οι ληστές τον έσπρωξαν στο εσωτερικό και τον ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας. Ο αρχηγός της σπείρας του ζητούσε να αποκαλύψει που είχε κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά.
Οι συνεργοί του ερεύνησαν τα δώματια αλλά δεν βρήκαν κάτι πολύτιμο. Τελικά του άρπαξαν το πορτοφόλι του με 200 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Ο ηλικιωμένος ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες που ενημέρωσαν την Άμεση Δράση. Στην οδό Αμαλθείας, έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙ. ΑΣ Αθηνών.
Το θύμα τους περιέγραψε τα χαρακτηριστικά των ληστών που φορούσαν σκουφιά του Άη Βασίλη, έγιναν αναζητήσεις αλλά δεν εντοπίστηκαν. Η Ασφάλεια Υμηττού - Δάφνης ανέλαβε την έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.