Ελλάδα

Παρέμβαση Αρ. Πάγου για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου - «Ήρθε σε κωματώδη κατάσταση»

«Είχε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση», λέει το Τζάνειο, όπου νοσηλεύτηκε ο άτυχος πυγμάχος

Παρέμβαση Αρ. Πάγου για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου - «Ήρθε σε κωματώδη κατάσταση»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε ο θάνατος του 16χρονου πρωταθλητή πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου.

Πιο συγκεκριμένα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου, ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται, μέσω ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Αναμένεται πλέον η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 16χρονου για να επιστραφεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα η δικογραφία.

Την ίδια ώρα, δελτίο Τύπου με διευκρινίσεις σχετικά με τη σοβαρότητα του χτυπήματος του 16χρονου, ο οποίος και κατέληξε, εξέδωσε ε η διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου.

Ο άτυχος 16χρονος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή επί 18 συνεχόμενες ημέρες. Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει λεπτομερώς την πορεία νοσηλείας του έφηβου πρωταθλητή, αναλύοντας την κλινική εικόνα του κατά το χρονικό διάστημα που έμεινε στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο, ο 16χρονος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και στον απεικονιστικό έλεγχο έδειξε να έχει βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου του Τζάνειου αναφέρεται:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

»Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».

Δείτε επίσης