Ελλάδα

Απαρηγόρητη η γιαγιά του βρέφους: «Αύριο θα είχε γενέθλια»

«Δεν σκότωσα το μωρό μου, γλίστρησε και έπεσε στο ποτάμι» λέει η 29χρονη μητέρα

Απαρηγόρητη η γιαγιά του βρέφους:« Αύριο θα είχε γενέθλια»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες πτυχές στην ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο φράγμα του Αλιάκμονα στην Βέροια παραμονή Πρωτοχρονιάς, με την 29χρονη «μητέρα» που σκότωσε το 11 μηνών κοριτσάκι της ρίχνοντας το στο ποτάμι, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η 29χρονη γυναίκα που θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή για να απολογηθεί συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι το μωρό της μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν έπεσε να το σώσει επειδή δεν γνωρίζει κολύμπι. «Δεν σκότωσα το μωρό μου, γλίστρησε και έπεσε», δήλωσε μέσα από τα κρατητήρια η φερόμενη μητροκτόνος.

Την ίδια στιγμή η γιαγιά του μωρού και μητέρα της 29χρονης, είναι απαρηγόρητη μην θέλοντας να πιστέψει τα όσα διαδραματίστηκαν με θλιβερή πρωταγωνίστρια την κόρη της.

Η γιαγιά του μωρού είναι απαρηγόρητη. Σήμερα μπήκε στο δωμάτιο της εγγονούλας της συντετριμένη προσπαθώντας, να μαζέψει τα πράγματα της. Αύριο θα γινόταν ενός έτους το μωρό, είχε γενέθλια ψελίζει η γιαγιά μην ξέροντας τι να πει. Ένα αγγελούδι που δεν πρόλαβε να ζήσει ως τα πρώτα του γενέθλια.

Η κόρη της κατηγορείται ότι σκότωσε το ίδιο της το παιδί. Σε εκείνη όμως επιμένει ότι ήταν ατύχημα. Τελευταία φορά που είδε την εγγονούλα της ήταν την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Η διαδρομή για τον θάνατο

Ήταν 13.00 το μεσημέρι παραμονή όταν η 29χρονη μαζί με το παιδί της παρέλαβε ταξί από το χωριό της στο σταυρό Ημαθίας και αποβιβάστηκε στο κέντρο της Βέροιας στην οδό Ακροπόλεως.

– «Την πήρα από το σπίτι της στην Βέροια».

-… «Και την πήγατε πού;»

– «Στην περιοχή Προμηθέα. Πολύ ήρεμη, μια χαρά. Τίποτα το περίεργο. Τίποτα. Κανένα σημάδι, ούτε… τίποτα, τίποτα… νορμάλ κατάσταση».

-«Είχε μαζί της το παιδί, έτσι;»

– «Ναι, ναι. Φορούσε ένα μπουφανάκι, αν δεν απατώμαι, με κουκούλα, αυτή που είναι ενσωματωμένη, μαζί με το μπουφάν…»

Λίγη ώρα μετά, η νεαρή μητέρα, παίρνει δεύτερο ταξί και πάει στο φράγμα, εκεί όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Η 29χρονη πέταξε ζωντανό το μωρό της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα. Βρέθηκε από αστυνομικούς τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μετά την αποτρόπαια πράξη της η 29χρονη, ατάραχη, καλεί 3ο ταξί που την μεταφέρει στα ΚΤΕΛ. Από εκεί σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει στην Αλεξάνδρεια όπου περνά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και την επομένη, επιστρέφει σπίτι της, χωρίς το παιδί.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΟΠΚΕ που εντόπισε νεκρό το κοριτσάκι στα βράχια της τεχνητής λίμνης μίλησε στο MEGA.

«Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα. Είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο. Το μωρό ήταν περιποιημένο. Φορούσε μπουφανάκι, ένα κολάν πολύχρωμο και τα παπουτσάκια του. Όλοι μας σοκαριστήκαμε».

Η μητέρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αναμένεται να απολογηθεί αύριο το πρωί στον ανακριτή.

Τι ισχυρίζεται η 29χρονη

Μέσα από τα κρατητήρια, η 29χρονη μητέρα αρνείται ότι σκότωσε το 11 μηνών κοριτσάκι της. Μιλώντας αποκλειστικά στο Mega και τον Άγγελο Λαμπίδη υποστηρίζει ότι το παιδί γλίστρησε και έπεσε στο ποτάμι ωστόσο, η ίδια δεν έκανε τίποτα για να το σώσει

«Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι».

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι πήγε το μωρό της βόλτα στο φράγμα του Αλιάκμονα εκεί όπου συνήθιζε να περνάει προσωπικό χρόνο, όπως λέει στο Mega όταν είδε το μωρό να πέφτει στο νερό δεν μπήκε να το σώσει επειδή δεν ήξερε κολύμπι.

«Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, είχε ωραία μέρα και την πήγα βόλτα. Και την άφησα κάτω για λίγο. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε μέσα στο ποτάμι. Αυτό. Μετά δε… δε μπορούσα να τη βγάλω από μέσα. Ναι, δε μπορούσα να πέσω στο νερό να τη βγάλω».

Δείτε επίσης