Ελλάδα

Κρήτη: Στη φυλακή ο αθώος πατέρας για τον βιασμό της κόρης του - Ελεύθερος ο δράστης

Ο 63χρονος Βρετανός απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Ο βιασμός είναι τετελεσμένος αλλά ο δράστης παραμένει άγνωστος

Κρήτη: Στη φυλακή ο αθώος πατέρας για τον βιασμό της κόρης του - Ελεύθερος ο δράστης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

ΕνΒούλευμα απαλλάσσει από την κατηγορία του βιασμού της κόρης του τον 63χρονο Βρετανό που είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο στα Μάλια Ηρακλείου κατηγορούμενος γι’ αυτήν την φρικιαστική πράξη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, συγκεκριμένα, πριν μερικές ημέρες εξέδωσε το βούλευμά του με το οποίο απαλλάσσει τον πατέρα της 35χρονης, με τα αποτελέσματα της ανάλυσης του δείγματος DNA που ελήφθη από το εσώρουχό της να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Το βούλευμα επιβεβαίωσε πλήρως τους ισχυρισμούς, που πρόβαλε από την πρώτη στιγμή, ο 63χρονος, δηλώνει η συνήγορός του, σημειώνοντας πως ο πραγματικός βιαστής κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα Νέα Κρήτη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου εξέδωσε βούλευμα με το οποίο απαλλάσσει τον πατέρα της 35χρονης, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού από άγνωστο άνδρα, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κρήτη.

Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο

Όπως σημειώνει το neakriti.gr δεν υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του 63χρονου φέρεται ν’ αναφέρεται στο βούλευμα, με τα αποτελέσματα της ανάλυσης του δείγματος DNA που ελήφθη από το εσώρουχο της 35χρονης ν’ αποδεικνύουν πως το γενετικό υλικό ανήκει στον μέχρι στιγμής άγνωστο άνδρα που εκείνη τη νύχτα του Ιούνη ανάγκασε την 35χρονη να ζήσει έναν εφιάλτη.

Ο 63χρονος πατέρας από την πρώτη στιγμή επέμενε πεισματικά στην αθωότητά του. Εξάλλου, στο πλευρό του εξαρχής είχε σταθεί και η 35χρονη κόρη του, η οποία ανέφερε στις Αρχές ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο βιαστής της να ήταν ο πατέρας της.

Σε βάρος του είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών από ανιόντα τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Οι ενδείξεις…

Αρχικά είχαν υπάρξει ενδείξεις σε βάρος του 63χρονου επειδή την επίμαχη βραδιά φορούσε λευκό πουκάμισο (η καταγγέλλουσα είχε αναφέρει ότι το μόνο που θυμάται, εξαιτίας της μέθης της, ήταν ότι ο βιαστής της φορούσε λευκή μπλούζα), και επειδή φέρεται να εμφανίζεται σε υλικό που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας πλησίον του σημείου όπου έλαβε χώρα ο βιασμός της κόρης του.

Αναφορικά με τις «ανάρμοστες χειρονομίες» που φέρονται να είχαν λάβει χώρα στο μπαρ όπου διασκέδαζαν πριν το επίμαχο συμβάν πατέρας και κόρη, στο βούλευμα αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πρέπει ν’ αξιολογηθούν υπό τις περιστάσεις κατά τις οποίες σημειώθηκαν, δηλαδή ως αδέξιες κινήσεις ανθρώπων που βρίσκονται και λειτουργούν σε εμφανή κατάσταση μέθης, χωρίς να έχουν συνείδηση των όσων πράττουν.

Σεξουαλικά ανίκανος

Μεταξύ άλλων, φέρεται να γίνεται αναφορά και στις καταθέσεις της 35χρονης ότι θεωρεί απολύτως αδύνατο να τη βίασε ο πατέρας της, καθώς και η θέση του 63χρονου πως – πέρα από το ότι δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο στο παιδί του – λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή η οποία τον καθιστά σεξουαλικά ανίκανο.

Το βράδυ του βιασμού, πατέρας και κόρη διασκέδασαν σε διάφορα μπαρ της περιοχής, καταναλώνοντας πολύ αλκοόλ.

Οπως κατήγγειλε η 35χρονη, αφού αποχώρησαν, άγνωστος δράστης την άρπαξε, την τράβηξε σε υπαίθριο χώρο με θάμνους και δέντρα και τη βίασε. Οπως είχε καταγγείλει τότε η γυναίκα, λόγω της μέθης της δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του βιαστή της, παρά μόνο ότι φορούσε άσπρη μπλούζα.

Μετά τη σύλληψή του, και παρά το ότι επέμεινε πεισματικά στην αθωότητά του, ο 63χρονος άνδρας είχε οδηγηθεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου και, μετά την απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο βιασμός τελέστηκε…

Με την έκδοση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον 63χρονο Βρετανό, κλείνει και τυπικά η απίστευτη αυτή περιπέτειά του, καθώς είδε τις καλοκαιρινές διακοπές με την κόρη του να μετατρέπονται σ’ εφιάλτη αφού βρέθηκε για λίγες εβδομάδες ακόμα και στη φυλακή, χωρίς ουδέποτε να έχει προβεί στην ειδεχθέστατη πράξη που του είχε αποδοθεί.

Το δικαστικό συμβούλιο, ωστόσο, αποφάνθηκε ότι η σωματική βλάβη που υπέστη η 35χρονη τελέστηκε από τον δράστη της πράξης του βιασμού, ο οποίος πράγματι έλαβε χώρα, και αυτό που απομένει είναι οι αρχές να φτάσουν στα ίχνη του πραγματικού δράστη.

Δείτε επίσης