Ελλάδα

Κρίσιμες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Με βαρύ εγκεφαλικό στη ΜΕΘ

Η επαφή του με το περιβάλλον είναι πολύ περιορισμένη - Η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του

Κρίσιμες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Με βαρύ εγκεφαλικό στη ΜΕΘ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Υγεία».

Ο 82χρονος τέως μονάρχης, υπέστη οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Αθήνα, μεταφέρθηκε και εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ. Δεν είναι διασωληνωμένος, αλλά η επαφή του με το περιβάλλον είναι πολύ περιορισμένη.

Από την πρώτη στιγμή σύσσωμη η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του. Τα παιδιά του, τα οποία διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού, έχουν έρθει στην Αθήνα, ενώ επρόκειτο να φτάσουν και οι αδελφές του, Σοφία και Ειρήνη, από την Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό τον Ιανουάριο του 2022, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα λόγω εισρόφησης. Στο παρελθόν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ αντιμετωπίζει και κινητικά προβλήματα.

Ο τέως βασιλιάς με τη σύζυγό του, είχαν μετακομίσει στο Κολωνάκι από το Πόρτο Χέλι, την περασμένη άνοιξη, προκειμένου να παρακολουθείται από τους γιατρούς του και να βρίσκεται κοντά στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο νοσηλεύεται.

Η τελευταία φορά που ο τέως βασιλιάς εμφανίστηκε δημόσια ήταν στις 19 Οκτωβρίου 2022. Εντοπίστηκε μαζί με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία, και τις αδελφές του, την πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, και την Ειρήνη σε γνωστό μαγαζί των Αθηνών όπου είχαν πάει προκειμένου να γευματίσουν.

Δείτε επίσης