Ελλάδα

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα - Ο «οδηγός» για γρίπη και απουσίες

Συστάσεις σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης - Τι ισχύει με την επιστροφή χρήσης μάσκας

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα - Ο «οδηγός» για γρίπη και απουσίες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στα θρανία θα βρεθούν και πάλι από Δευτέρα οι μαθητές, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη», πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.

Χθες Παρασκευή τόσο η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, όσο και ο γενικός γραμματέας τού υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης, τόνισαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος, σύμφωνα με τους ειδικούς, από το άνοιγμα των σχολείων, και τη Δευτέρα 9/1 το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως χθες σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος είχε τονίσει πως ανησυχεί για τα παιδιά και εκτίμησε ότι η Επιτροπή των Ειδικών θα έπρεπε ίσως να σκεφτεί και να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα και θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών και δη των παιδιών για νοσηλείες σε ΜΕΘ, κάτι που πέρασε η Βρετανία τους περασμένους μήνες.

Δείτε τι είπε η Ζέτα Μακρή για το άνοιγμα των σχολείων στο MEGA

Κόπτσης: Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, ευρισκόμενος στην ΕΡΤ, διαβεβαίωσε πως «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα».

«Πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης. «Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα», επισήμανε.

Κόπτσης: Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν σπίτι
«Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες», είπε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

Αναφορικά με την επιστροφή της χρήσης της μάσκας, ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή, στο υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».

Δείτε επίσης