Ελλάδα

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Φιλιππίδης: «Έχω υπάρξει άπιστος, αλλά όχι βιαστής»

«Μεθοδευμένες και οργανωμένες οι καταγγελίες», είπε στην απολογία του

Π. Φιλιππίδης: «Είμαι άπιστος ναι, βιαστής δεν είμαι», είπε με λυγμούς απολογούμενος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεχίζει την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας, που τον δικάζει για βιασμό κατ' εξακολούθηση και απόπειρες βιασμού με ξεσπάσματα και λυγμούς.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη γνωριμία του με την πρώτη γυναίκα που τον έχει καταγγείλει για βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

«Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πως να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει; Την θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται. Άρχισε να γίνεται πιεστική σε ό,τι αφορά τη σχέση μας. Μου ζήταγε να την σηκώνω στο μάθημα να κάνει κομμάτια. Εμένα δε μου άρεσε αυτό. Δεν ήθελα να εκτίθεμαι. Την απέφευγα όσο μπορούσα, μιλούσα με όλα τα παιδιά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγουμένου, σχεδόν κάθε ημέρα. Την έβλεπα πιο συχνά διότι εμφανιζόταν και σε μένα στο θέατρο πιο συχνά. Το καμαρίνι της μητέρας της είναι στο κάτω όροφο στο θέατρο Μουσούρη. Σε συναδέλφους απαντούσε με προκλητικότητα από όσων γνωρίζω. Εγώ από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Όμως κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα. Είπα δε θέλω άσχετους στο θέατρο. Μετά υπήρξε διακοπή λόγω ατυχήματος που είχα» είπε ο ηθοποιός.

Ο κατηγορούμενος ξέσπασε και κατά της ηθοποιού Μαριανας Τουμασατου για δηλώσεις της σε βαρος του. «Θα μου πει η κυρία Τουμασάτου τι είμαι και η φίλη της πρώτης καταγγέλλουσας που ήρθε εδώ; Είμαι άπιστος ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κλπ Δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιός μου το Καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστειλνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν που πάω ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν το επωί στη φυλακή στη Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου . Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…» είπε συγκινημένος ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πως άρχισε την απολογία του

«Είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ότι έχει μείνει από αυτό», ήταν τα πρώτα λόγια της απολογίας του.

«Γενήθηκα το 1962, αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρόνια. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν.» πρόσθεσε.

Και συνεχίζει, «Δεν είμαι καλός στο λόγο. Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ιδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν οτι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδελα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγαπη και θαυμασμό γι αυτές. Όχι μόνο γι αυτές. Για όλες τις γυναίκες»

Δείτε επίσης