Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τι συμβαίνει με την υγεία του

Η οικογένεια προσευχήθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τι συμβαίνει με την υγεία του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος νοσηλεύεται για δεύτερη εβδομάδα στο νοσοκομείο, με το περιβάλλον του να ισχυρίζεται πως δεν έπαθε εγκεφαλικό, αλλά η υγεία τυ είναι συνολικά επιβαρυμένη.

Την ίδια ώρα ώρα σύσσωμη η οικογένειά του βρίσκεται στην Αθήνα και προσεύχεται γι' αυτόν.

Λίγα 24ωρα μετά την αλλαγή του χρόνου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος εισήχθη εσπευσμένα στο Υγεία και αρχικά κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές η υγεία τρου τέως βασιλιά είναι κλονισμένη από αλλλεπάλληλα προβλήματα.

Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν πως ο τέως βασιλιάς δεν υπέστη εγκεφαλικό και συνεπώς δεν ήταν αυτός ο λόγος για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Όπως λένε τα διαφορετικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα τελευτασία χρόνια ο τέως βασιλάς έχουν επιβαρύνει την υγεία του σε πολλαπλά επίπεδα και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η νοσηλεία του.

Υπενθυμίζεται, ΄το πρόσφατα είχε βγει από την Εντατική, αλλά φαίνεται ότι θα μείνει στο νοσοκομείο αρκετά για να τον παρακολουθήσουν οι γιατροί.

Αυτοί τη στιγμή οι γιατροί δεν βλέπουν να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, αλλά δεν ξέρουν τιι μπορεί να συμβεί αύριο ή μεθαύριο.

Στη Μητρόπολη

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας εμφανίστηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών και προσευχήθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Ανάμεσά τους ήταν η αδερφή του τέως Ειρήνη, ο μικρότερος γιος του Φίλιππος Γλύξμπουργκ με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ που έφτασαν στην Αθήνα από το εξωτερικό, όπως και η νύφη του Μαρί Σαντάλ, σύζυγος του Παύλου Γλύξμπουργκ, με τον οποίο ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Την οικογενειακή έξοδο συμπλήρωνε η σύζυγος του Νικόλαου Γλύξμπουργκ, Τατιάνα Μπλάτνικ.

Όπως λέγεται τα μέλη της οικογένειας, που βρίσκεται στην Αθήνα ελάχιστες φορές, θέλησαν να βρεθούν στην εκκλησία για να προσευχηθούν ,καθώς μόλις πριν από λίγες μέρες ήταν Χριστούγεννα.

ΟΠαύλος και η Μαρί Σαντάλ, που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη, ενώ και η βασιλομήτωρ Σοφία της Ισπανίας ετοιμάζεται να φύγει από την Αθήνα, αφού επισκέφθηκε τον αδερφό της στο νοσοκομείο.

Στην Αθήνα έχουν ταξιδέψει, επίσης, οι κόρες του τέως βασιλιά Αλεξία και Θεοδώρα. Λόγω της επιβαρυμένης υγείας του, αλλά και λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό, οι συγγενείς του τέως βασιλιά τον επισκέπτονται διαδοχικά, ένας-ένας για λίγη ώρα με άδεια των γιατρών και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Νέα κατοικία στο Κολωνάκι

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από περίπου έναν χρόνο ο τέως βασιλιάς αποφάσισε να πουλήσει τη βίλα του στον Άγιο Αιμιλιανό, στο Πόρτο Χέλι, που για πάνω από μια δεκαετία αποτελούσε το προσωπικό του καταφύγιο.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τον έχουν καθηλώσει σε αμαξίδιο τον ανάγκασαν να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα, μαζί με τη σύζυγό του Άννα Μαρία, ώστε να έχει άμεση πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρει καινούργιο σπίτι στην περιοχή του Κολωνακίου, ενώ στα Βόρεια Προάστια μένει μόνιμα ο γιος τους Νικόλαος με τη σύζυγό του Τατιάνα.

sofia_

pavlos_

filippos_

Δείτε επίσης