Ελλάδα

Έγινε η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην 29χρονη που πέταξε το μωρό στον Αλιάκμονα

Από τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής εξέτασης θα αποφασιστεί αν η 29χρονη θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Έγινε η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην 29χρονη που πέταξε το μωρό στον Αλιάκμονα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε σήμερα, Τρίτη (10/1), η 29χρονη μητέρα που ομολόγησε χθες, πως πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στα νερά του Αλιάκμονα κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης, που έγινε στο φράγμα του ποταμού.

Συγκεκριμένα, η πραγματογνωμοσύνη πραγματοποιήθηκε περίπου στις 12:00 σε ψυχιατρική κλινική σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από καθηγητή που έχει οριστεί από ειδικούς, με τις Αρχές να περιμένουν το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από τους ειδικούς του ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, από τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής εξέτασης θα αποφασιστεί αν η 29χρονη θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου υπάρχει ψυχιατρική κλινική ή αν θα μεταφερθεί στις φυλακές της Θήβας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 1/1 όταν η 29χρονη έφυγε με το κοριτσάκι της από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας για τη Βέροια. Όταν έφτασε στη Βέροια, πήρε ταξί και μετέβη στο φράγμα του Αλιάκμονα, όπου άφησε το παιδάκι.

Η 29χρονη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, επέστρεψε στο χωριό της, χωρίς το βρέφος και όταν η οικογένειά της τη ρωτούσε τι συνέβη, δεν έδινε σαφείς απαντήσεις.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Τελικά το βρέφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο φράγμα του Αλιάκμονα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Η νεαρή μητέρα από τη Βέροια, που παραμένει προφυλακισμένη καθώς πέταξε το 11 μηνών μωρό της στα νερά του Αλιάκμονα, προχώρησε κατά την διάρκεια της χθεσινής (09.01.2023) αναπαράστασης του περιστατικού σε αλλαγή της θέσης της για όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο το μωρό της.

H 29χρονη μητέρα από τη Βέροια δέχτηκε μια σειρά από πιεστικές ερωτήσεις στο φράγμα του Αλιάκμονα και κάποια στιγμή ομολόγησε. Παραδέχτηκε πως το προηγούμενο διάστημα έλεγε ψέματα.

Πηγή: GRTIMES

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε επίσης