Ελλάδα

Πισπιρίγκου: Για τις 31 Ιανουαρίου διακόπηκε η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

«Δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα η απολογία λόγω προσωπικού μου προβλήματος» δήλωσε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας

Πισπιρίγκου: Για τις 31 Ιανουαρίου διακόπηκε  η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην 35η τακτική ανακρίτρια για τους θανάτους των μικρότερων θυγατέρων της, Μαλένας και Ίριδας.

Έτσι, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δικάζει την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της κατηγορούμενης, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη και είχε διακόψει για σήμερα Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι τη συνεδρίασή του προχώρησε σε νέα διακοπή της διαδικασίας.

Όπως έγινε γνωστό, η νέα συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα δικάσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με θύμα την 9χρονη κόρη της, ορίστηκε για τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Κατατέθηκε το πολυσέλιδο υπόμνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη κατέθεσε στην ανακρίτρια το 120 σελίδων απολογητικό υπόμνημα που συνέταξε ο συνήγορος υπεράσπισής της Αλέξης Κούγιας.

Ήδη η διαδικασία της απολογίας έχει διακοπεί προσωρινά προκειμένου η ανακρίτρια να διαβάσει το πολυσέλιδο υπόμνημα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η κατηγορία που βαρύνει τη Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή.

Η δικογραφία, συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, όπου το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» και θα έπαιρνε εξιτήριο άμεσα και τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την μεγάλη της αδελφή Τζωρτζίνα.

«Δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα η απολογία λόγω προσωπικού μου προβλήματος», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Η υπερασπιστική γραμμή της 34χρονης για την υπόθεση των θανάτων των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη, είναι πως είναι αθώα, ότι τα παιδιά της δεν δολοφονήθηκαν, αλλά πέθαναν από παθολογικά αίτια.

Η 34χρονη αμφισβητεί ευθέως το πόρισμα Καρακούκη και Καλόγρηα που κάνει λόγο για ασφυξία ως αιτία θανάτου για τα μικρότερα παιδιά και για αυτό άλλωστε ο κ. Κούγιας το προηγούμενο διάστημα είχε ζητήσει να καταθέσουν στην ανακρίτρια μία σειρά από ιατροδικαστές, προκειμένου να υποστηρίξουν όπως νομίζουν τη θέση τους ότι τα παιδιά δεν κατέληξαν μετά από εγκληματική ενέργεια αλλά από παθολογικά αίτια.

Όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι και στην υπόθεση των θανάτων των Μάλένας και Ίριδας θα έχουν βαρύνουσα σημασία για τις όποιες εξελίξεις οι θέσεις και οι διαπιστώσεις των επιστημόνων (ιατροδικαστών, παθολογοανατόμων κ.λ.π.) .

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως και στη δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας διεξαχθεί ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών (ενόρκων) ένας «πόλεμος» επιστημόνων για την κεταμίνη με τη χορήγηση της οποίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επήλθε ο θάνατος της 9χρονης.

Μια πρώτη γεύση για το τι αναμένεται να συμβεί στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας, δόθηκε πριν από δύο ημέρες κατά την έναρξη της διαδικασίας με την κυρία Ουρανία Δημακοπούλου, την ιατροδικαστή, να δηλώνει ότι δεν είναι ορθό το πόρισμα του κ. Ράικου που κάνει λόγο για θανατηφόρα χορήγηση κεταμίνης στην 9χρονη, λέγοντας ότι η συγκέντρωση που βρέθηκε στο αίμα του παιδιού ήταν θεραπευτική συγκέντρωση.

Σημειώνεται, ότι πρώτος μάρτυρας κατηγορητηρίου στη δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας θα είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος εμφανίστηκε κανονικά στο ΜΟΔ.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Δευτέρα (9-1) η Πισπιρίγκου έφτασε στο δικαστήριο έχοντας στο πλευρό της, τη μάνα, την αδελφή, τον πατριό και τον θείο της, ενώ «απέναντί» της ήταν ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών, ο Μάνος Δασκαλάκης, με τον οποίο δεν αντάλλαξε ούτε ματιά.

Δείτε επίσης