Ελλάδα

Εξαίρεση της ανακρίτριας από την υπόθεση της Πισπιρίγκου ζητά ο Κούγιας

Μεροληψία επικαλείται ο Αλέξης Κούγιας - Αναμένεται βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ακόμη και αύριο - Διακόπηκε η δίκη

Εξαίρεση της ανακρίτριας από την υπόθεση της Πισπιρίγκου ζητά ο Κούγιας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας, έθεσε ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού», προανήγγειλε νωρίτερα την Τετάρτη ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η απολογία της οποίας για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, διακόπηκε.

Πράγματι, ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε το αίτημα, ζητώντας την εξαίρεση της ανακρίτριας από την πολύκροτη υπόθεση. Πρόκειται για το δεύτερο στη σειρά, με την 34χρονη κατηγορούμενη και τον δικηγόρο της να επικαλούνται μεροληψία της δικαστικής λειτουργού.

Το αίτημα κατατέθηκε στον εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατό κι ενδεχομένως ακόμη και αύριο, Πέμπτη να υπάρξει βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί επί αιτήματος.

Σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης, η απολογία της 34χρονης θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Υπενθυμίζεται πως νέα ζήτηματα ανέκυψαν με την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η κατηγορούμενη μητέρα βγήκε από το ανακριτικό γραφείο μετά τις 5 το απόγευμα, αν και δεν είχε ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του - νωρίτερα- ανέφερε: «Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Γι' αυτά που κατέθεσαν οι ιατροδικαστές, καμία ερώτηση. Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητά της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια, πριν υπογραφεί από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα, αποδεικνύοντας τη μεροληπτικότητά της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορουμένη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξη διαμαρτυρίας, θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της, για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει».

Δείτε επίσης