Ελλάδα

Έψαχναν στα κελιά της Δομοκού για τους ηθικούς αυτουργούς του φονικού στη Ν. Σμύρνη

Συνελήφθη ο βαρυποινίτης Ριζάι και άλλοι 11 - Τί βρέθηκε στο κελί του και τί κατασχέθηκε - Όλο το ρεπορτάζ για την αιφνιδιαστική έφοδο στις φυλακές Δομοκού

Στοιχεία  που ίσως οδηγήσουν στους ηθικούς αυτουργούς  της διπλής δολοφονίας στη καφετέρια στη Νέα Σμύρνη, αναζήτησε η αστυνομία στις φυλακές Δομοκού, όπου πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης.
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στους ηθικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας στη καφετέρια στη Νέα Σμύρνη, αναζήτησε η αστυνομία στις φυλακές Δομοκού, όπου πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης.

Η έρευνα έγινε σε επτά κελιά, στις πτέρυγες Α, Δ, και Ε, όπου διαμένουν 17 κρατούμενοι, κυρίως βαρυποινίτες. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια και μεταλλικά σουβλιά, μαχαίρια, κατσαβίδια, κινητά τηλέφωνα και USB. Από τις αστυνομικές αρχές συνελήφθησαν 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ο Αλβανός βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι.

Στο κελί του σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, 17 στικάκια, τρία αυτοσχέδια σουβλιά και πέντε κατσαβίδια. Στο κελί ενός Έλληνα βαρυποινίτη που έχει κατηγορηθεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και για συμμετοχή στο συνδικάτο του εγκλήματος, βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά δεν συνελήφθη καθώς θεωρείται πειθαρχικό αδίκημα.

Τα πέντε κινητά τηλέφωνα και τα 17 USB μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της αστυνομίας, για ανάλυση και ίσως το Τμήμα Εκβιαστών που έκανε την επιχείρηση στις φυλακές, αντλήσει πολύτιμα στοιχεία για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών της αλβανικής μαφίας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία αναφέρονται τα εξής:

«Αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, σε επτά 7 κελιά συνολικά δεκαεπτά 17 κρατουμένων, στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού στη Φθιώτιδα.

Στην έρευνα συμμετείχαν παρουσία εκπροσώπου της αρμόδιας δικαστικής Αρχής, μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αποτελούμενο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με τη συνδρομή ομάδας της Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας και αστυνομικού σκύλου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα 12 άτομα, έγκλειστα στο Κατάστημα Κράτησης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

5 αυτοσχέδια σουβλιά και 2 μεταλλικά,
7 κατσαβίδια,
2 μαχαίρια,
ρόπαλο αποτελούμενο από τρία μέρη ενωμένα και δεμένα με υφάσματα,
5 κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM,
8 φορτιστές και 3 καλώδια τύπου USB,
17 στικάκια τύπου USB stick,
ρολόι τύπου smartwatch με φορτιστή,
3 μεταλλικά πιρούνια και τμήμα μεταλλικού πιρουνιού,
ενσύρματα και ασύρματα ακουστικά,
2 τμήματα λάμας,
αυτοσχέδιο ξυράφι και ξυράφι προσαρμοσμένο σε ξύλινο καλαμάκι,
κομμάτι πλεξι-γκλας και
σπάτουλα μεταλλική.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας».

Δείτε επίσης