Ελλάδα

Πισπιρίγκου: Μηνύματα και φωτογραφίες με τον Δασκαλάκη στο απολογητικό υπόμνημα

«Είμαι αθώα» επιμένει η 34χρονη κατηγορούμενη και επιχειρεί να αποδομήσει το σενάριο της εκδίκησης του Μάνου με «όπλο» και τα τρία παιδιά της

Πισπιρίγκου: Μηνύματα και φωτογραφίες με τον Δασκαλάκη στο απολογητικό υπόμνημα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την απολογία της για τους θανάτους των μικρότερων θυγατέρων της, Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη κατέθεσε στην 35η τακτική ανακρίτρια ένα εκτενές απολογητικό υπόμνημα 125 σελίδων, που συνέταξε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπόμνημα περιλαμβάνει πολλά τεχνικά στοιχεία που αφορούν σε γνωμοδοτήσεις ή σε στοιχεία από επιστήμονες, αναφορικά με τα αίτια θανάτου των δύο κοριτσιών.

Επίσης στις σελίδες του υπομνήματος έχει καταγραφεί ολόκληρη η ζωή της κατηγορούμενης, από τη στιγμή που γεννήθηκε μέχρι και τον θάνατο της Ίριδας.

Στο υπόμνημα ακόμα περιέχονται και αποσπάσματα από καταθέσεις, που αντικρούουν όλα όσα αναφέρουν στη γνωμοδότησή τους οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, στα συμπεράσματα της οποίας στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό η εισαγγελική Αρχή για να ασκήσει σε βάρος της 34χρονης ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στο υπόμνημα περιλαμβάνονται και πολλά μηνύματα που έχει ανταλλάξει η κατηγορουμένη με τον Μάνο Δασκαλάκη, τα οποία δείχνουν ότι το τέως πλέον ζευγάρι, είχε μια πολύ καλή σχέση, σε μια προσπάθεια της υπεράσπισης να αποδομήσει το σενάριο της κατηγορούσας Αρχής σύμφωνα με το οποίο κάθε φορά που ο Μάνος Δασκαλάκης εγκατέλειπε τη συζυγική εστία, εκείνη έκανε κακό σε κάποιο παιδί της.

Τέλος, στο υπόμνημα υπάρχουν και πάρα πολλές οικογενειακές φωτογραφίες με τα παιδιά και τον εν διαστάσει σύζυγό της, που, σύμφωνα πάντα με την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, αποδεικνύουν ότι ήταν μια αγαπημένη οικογένεια και δύο γονείς που ήταν πάντα πάνω από τα παιδιά τους.

Οι ερωτήσεις της ανακρίτριας και η εμπλοκή

Μετά την μελέτη του υπομνήματος η 35 τακτική ανακρίτρια άρχισε να υποβάλει ερωτήσεις στην κατηγορούμενη αρκετές εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν να κάνουν με τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Όπως σχολιάζουν νομικοί, αν πράγματι η ανακρίτρια υπέβαλε τέτοιου τύπου ερωτήσεις στη Ρούλα Δασκαλάκη, η αφορμή της δόθηκε από το ίδιο το περιεχόμενο τυ υπομνήματος, το οποίο δεν περιελάμβανε μόνο απόψεις επιστημόνων, αλλά έδινε και μία εικόνα, μέσω των μηνυμάτων και των φωτογραφιών, καλής σχέσης με τον Μάνο Δασκαλάκη, η οποία συνάδει με τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης.

Ωστόσο, φάνηκε πως αυτές οι ερωτήσεις προκάλεσαν εμπλοκή στην ανάκριση, την οποία καλείται τώρα να άρει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε λόγο για «σοβαρή εμπλοκή» στην απολογία της που δεν υπέγραψε η κατηγορουμένη, καθώς αγνοήθηκαν τα δικά της αιτήματα, όπως για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των ιατροδικαστών.

«Τα ερωτήματα της ανακρίτριας είναι σε επίπεδο κουτσομπολιού», φέρεται να υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας., ο οποίος υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης κατά της ανακρίτριας καταλογίζοντάς της μεροληψία.

Αναλυτικότερα, τα ζητήματα που ανέκυψαν τα οποία, κατά την υπεράσπιση την οδήγησαν στην υποβολή του αιτήματος εξαίρεσης , είχαν ως εξής σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια:

«Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Γι' αυτά που κατέθεσαν οι ιατροδικαστές, καμία ερώτηση. Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητά της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους.

«Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια, πριν υπογραφεί από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα, αποδεικνύοντας τη μεροληπτικότητά της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορουμένη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξη διαμαρτυρίας, θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της, για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει».

Με βούλευμα θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Το αίτημα εξαίρεσης κατατέθηκε στον εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατό, ώστε ενδεχομένως ακόμη και σήμερα, Πέμπτη να εκδοθεί βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί για τους ισχυρισμούς εναντίον της ανακρίτριας, τους οποίους προβάλλει η κατηγορούμενη.

Σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης, η απολογία της 34χρονης θα συνεχιστεί από το σημείο, όπου διακόπηκε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε καταθέσει και πάλι αίτημα εξαίρεσης της δικαστικής λειτουργού πριν λίγες μέρες, διεκδικώντας πριν την απολογία της να εξεταστούν συγκεκριμένοι ιατροδικαστές ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων. Η ανακρίτρια αποδέχθηκε να εξετάσει τους μάρτυρες και έτσι η απολογία της 34χρονης ορίστηκε για την Τετάρτη.

Δείτε επίσης