Ελλάδα

Τί «βλέπει» η ΕΛΑΣ για το «χτύπημα» στο Μαρούσι - Χρόνια αντιδικία οπαδών

Πώς η ισχυρή έκρηξη σχετίζεται με επιθέσεις που είχαν γίνει προ μηνών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην οδό Πανόρμου

Τί «βλέπει» η ΕΛΑΣ για το «χτύπημα» στο Μαρούσι - Χρόνια αντιδικία οπαδών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δύο ενδεχόμενα εξετάζει η ΕΛΑΣ σχετικά με την έκρηξη σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι.

Το ένα είναι η επίθεση να προήλθε από οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Το δεύτερο είναι να προήλθε από οπαδούς της ίδιας ομάδας.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι υπάρχουν διάφορες υποομάδες μέσα στους κόλπους των συγκεκριμένων οπαδών και μια αντιδικία κρατά εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Έτσι, δεν αποκλείεται η έκρηξη να συνδέεται με επιθέσεις που είχαν γίνει προ μηνών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την οδό Πανόρμου. σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Έκρηξη

ΠΑΟ 5

Το χρονικό

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή, σταμάτησαν μπροστά από τα γραφεία του συνδέσμου, στην οδό Αναβρύτων και τοποθέτησαν στο σημείο εκρηκτική ύλη. Από την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 03:45 τα ξημερώματα, προκλήθηκαν ζημιές σε οκτώ καταστήματα, επτά σπίτια και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. To σημείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Στο σημείο έσπευσε, μεταξύ άλλων, και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Παράλληλα, διακομίστηκε, για προληπτικούς λόγους, σε νοσοκομείο κάτοικος της περιοχής που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα.

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ έφερε στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή που σημειώνεται η έκρηξη στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο η έκρηξη είναι ισχυρή και από καθαρή τύχη τη στιγμή που σημειώθηκε δεν περνούσε από το σημείο κάποιος περαστικός. Οι πρώτες πληροφορίες από πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν ότι για την έκρηξη οι δράστες χρησιμοποίησαν δυναμίτιδα.

Δείτε επίσης