Ελλάδα

Το «σίριαλ» Καρακούκη-Κούγια: Η σφυρίδα, οι Κουκουβάουνες και η κακιά μάγισσα

Κόντρες κορυφής για την υπόθεση Πισπιρίγκου

Το «σίριαλ» Καρακούκη-Κούγια: Η σφυρίδα, οι Κουκουβάουνες και η κακιά μάγισσα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένας δικηγόρος και δύο ιατροδικαστές φαίνεται πως αποφάσισαν ότι πρέπει να… βαρύνουν και άλλο τα ήδη φορτωμένα πινάκια των δικαστηρίων με την εκδίκαση και δικών τους μηνύσεων, οι οποίες θα υποβληθούν από αυτούς για όσα είπε ο ένας εναντίον του άλλου.

Όπως είδαμε και ακούσαμε από τις οθόνες της τηλεόρασης τις τελευταίες ημέρες αλλά και διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, οι Αλέξης Κούγιας, Νίκος Καρακούκης και Γρηγόρης Λέων έβγαλαν λεκτικά… μαχαίρια και «στόλισαν» ο ένας τον άλλο, υποσχόμενοι, μάλιστα, ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Αφορμή για τα «μέτωπα» που άνοιξε ο Αλέξης Κούγιας είναι αναμφισβήτητα η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου της κατά τον ίδιο πιο «αθώας κατηγορούμενης στην Ελλάδα», η οποία έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της και αναμένεται για αυτήν η κρίση των δικαστηρίων που εκείνα είναι αρμόδια να αποφανθούν αν είναι αθώα ή ένοχη.

Η «μάχη» με τον Νίκο Καρακούκη και την... κακιά μάγισσα

Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε ότι τοσο ο ίδιος όσο και η εντολέας του Ρούλα Πισπιρίγκου θα καταθέσουν μήνυση και αγωγή κατά του Προϊσταμένου της Ιατροδικαστικης Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη.

Ο ποινικολόγος στην ανακοίνωσή του διερωτάται για τον ιατροδικαστή: «θέλω να ρωτήσω τον κ. Καρακούκη ποια είναι η προσβολή των θεσμών την οποίαν έχω διαπράξει και στην οποίαν αναφέρεται στην δήλωσή του»

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον Νίκο Καρακούκη αναφέρει τα εξής:

«Μετά από την παρουσία μου σε ένα τραγικό γεγονός, της ταφής του αειμνήστου Παναγιώτη Τζένου, στο φτωχικό χωριό του 15 χλμ. από τα Καλάβρυτα και πάνω στα ψηλά βουνά, οι συνεργάτες του γραφείου μου με πληροφόρησαν για το δελτίο τύπου του Καρακούκη (χρησιμοποιώ μόνο το επώνυμό του όπως και αυτός χρησιμοποίησε, χωρίς κανένα σεβασμό, το δικό μου επώνυμο στη δήλωσή του).

Θέλω να πληροφορήσω τον Καρακούκη ότι θα τον περιμένω σε οποιοδήποτε δικαστήριο επιλέξει και μου κάνει εντύπωση ότι επιλέγει μόνο τα πολιτικά δικαστήρια, όπου η διαδικασία δεν έχει δημοσιότητα και δεν υπάρχουν μάρτυρες, όπου δεν εξετάζεται ο ενάγων και όπου δεν απολογείται ο εναγόμενος, αλλά επιδικάζονται μόνο χρηματικές αποζημιώσεις και δεν αποτιμάται ποινικά ή κοινωνικά απαξία της παράνομης συμπεριφοράς του οιοδήποτε Έλληνα πολίτου.

Φαίνεται ότι τον Καρακούκη τον ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα και όχι η ποινική τιμωρία ενός συκοφάντη.

Τον Καρακούκη δεν τον γνωρίζω ούτε προσωπικά, ούτε μέσω του επαγγέλματός μου πάρα το ότι σε λίγο θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας και δεν ενθυμούμαι να έχει εξετασθεί ως ιατροδικαστής ούτε σε ένα από τα χιλιάδες κακουργήματα, στα οποία έχω επιλεγεί ως συνήγορος, είτε υπερασπίσεως, είτε ως υποστηρίξεως της κατηγορίας.

Δεν έχω διαβάσει ποτέ δική του νεκροψία – νεκροτομή και δεν έχει διοριστεί ποτέ ώστε να διενεργήσει πραγματογνωμοσύνη δίνοντας προηγουμένως τον όρκο του πραγματογνώμονος.

Θέλω να ρωτήσω τον κο Καρακούκη ποια είναι η προσβολή των θεσμών την οποίαν έχω διαπράξει και στην οποίαν αναφέρεται στην δήλωσή του;

Είναι αλήθεια ή δεν είναι αλήθεια ότι την 20.12.2022 και την 22.12.2022 του κοινοποίησα, εκπροσωπώντας την κα Σ.Π. εξώδικες προσκλήσεις, όπου μεταξύ άλλων η εντολέας μου τον ρωτούσε:

Εάν έχει πτυχίο;
Από ποιο πανεπιστήμιο παγκοσμίως έλαβε το πτυχίο του;
Πόσα χρόνια φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας για να λάβει είτε το πτυχίο του, είτε βεβαίωση σπουδών;
Είναι αλήθεια ή όχι ότι υπήρξε παρέμβαση Εισαγγελέως και αλληλογραφία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο είναι δημόσιος υπάλληλος, ώστε να ελεγχθεί η εγκυρότητα είτε του πτυχίου του, είτε της βεβαίωσης σπουδών του;
Πόσον καιρό καθυστέρησε να έρθει η απάντηση από το πανεπιστήμιο του Μπάρι;
Πόσον καιρό απείχε από την υπηρεσία του εξαιτίας αυτής της ερεύνης;
Πώς δικαιολογεί ότι είτε η αναγνώριση του πτυχίου του, (αν υπάρχει) είτε της βεβαιώσεως σπουδών του από το ΔΙΚΑΤΣΑ, όπως με πληροφόρησαν πολλοί ιατροδικαστές, έγινε από το ΔΟΑΤΑΠ το 2018 ενώ ο ίδιος διορίστηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιώς το έτος 1993;
Πριν εκδώσει μαζί με τον Καλόγρηα την ιατροδικαστική γνωμοδότηση, παραπλάνησε ή όχι τον γιατρό του ΚΑΤ παθολογοανατόμο Ευτυχιάδη για το ότι για τους δήθεν ασφυκτικούς θανάτους της Μαρίας – Ελένης και της Ίριδος υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία, ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε κανένα εκτός από κάποιες φωτογραφίες, οι οποίες ανάλογα με το πώς θα ληφθούν δίνουν διαφορετική απάντηση;
Είχε ή δεν είχε υποχρέωση, αφού θα εκρίνετο η ιατροδικαστική έκθεση μετά από νεκροψία – νεκροτομή της επίλεκτης ιατροδικαστού Τσάκωνα, η οποία υπηρετεί στην ίδια ιατροδικαστική υπηρεσία με αυτόν, άρα να κρίνει συνάδελφό του από φωτογραφίες και χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος νεκροψία – νεκροτομή, να μην αυτοδιοριστεί ο ίδιος και να μην διορίσει και τον φίλο του ιατροδικαστή Καλόγρηα, για να την κρίνει, και να επιστρέψει το έγγραφο της ΥΔΕΖΙ στην υπηρεσία που το έστειλε και να ζητήσει να διοριστούν για να γνωμοδοτήσουν και όχι να κάνουν πραγματογνωμοσύνη οι ιατροδικαστές από άλλη ουδέτερη υπηρεσία;
Ορκίστηκε ως πραγματογνώμων, όπως επιβάλει ο κώδικας ποινικής δικονομίας, ώστε η κατηγορουμένη να μπορεί να διορίσει τεχνικό σύμβουλο;
Με ποιο δικαίωμα επέλεξαν σαν συνεργάτες τους γιατρούς, τον καρδιολόγο για ενήλικες, Σταυρουλάκη και τον παθολογοανατόμο, Ευτυχιάδη που δεν είναι καν στους πινάκες πραγματογμωνόμων και δεν ζήτησαν από τον επιβλέποντα εισαγγελέα κο Ελευθεριάνο να επιλέξει αυτός ειδικούς γιατρούς, όπως καρδιολόγο ειδικό για βρέφη και παθολογοανατόμο από τον πίνακα των πραγματογνωμόνων που θα έδινε τον όρκο του πραγματογνώμονα;
Πόσες φορές την ημέρα μιλούσε με τον Γρηγόρη Λέων και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, αλλά και με την Χαρά Σπηλιοπούλου, ειδική σύμβουλο των Ανακριτών που διεξήγαγαν την ανάκριση για τα 2 παιδιά και αν όχι να υποβάλλει στην κα Σ.Π. μήνυση ζητώντας ο ίδιος την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του κλήσεων, όσο χρονικό διάστημα διαρκούσε η «έρευνα» για το εάν έχουν κάνει λάθος οι επίλεκτοι ιατροδικαστές (έχουν περισσότερες από 10.000 νεκροψίες – νεκροτομές η κάθε μία) κ.κ. Τσιόλα και Τσάκωνα, οι οποίες με την δική του απλή γνωμοδότηση, ώστε να μην έχει ποινικές και αστικές ευθύνες, κατέστησαν πειθαρχικά ελεγκτέες μετά από δεκαετίες έντιμης και επαρκούς ιατροδικαστικής προσφοράς στην Δικαιοσύνη και στην ελληνική κοινωνία.
Στον Καρακούκη θέλω να δηλώσω, ότι σχεδόν 50 χρόνια και ενώ έχω συνεργαστεί και έχω εξετάσει στα δικαστήρια σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών όλους τους Έλληνες ιατροδικαστές από την εποχή των αειμνήστου Νόνα, Λευκίδη και των εν ζωή ευρισκομένων Κουτσάφτη, Ψαρούλη και άλλων επιφανών, ουδέποτε συνάντησα υπόθεση στην οποία να αγνοούνται από ιατροδικαστή νόμιμες ιατροδικαστικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες ιατροδικαστών που έχουν δώσει τον όρκο του πραγματογνώμονος από μια ιατροδικαστική γνωμοδότηση, η οποία περιέχει έκφραση μόνο γνώμης και πιθανολογήσεις αλλά και χωρίς την επίκληση έστω και μιας βιβλιογραφίας και μέσω αυτής να ασκείται ποινική δίωξη με στοιχεία μόνο φωτογραφίες και ένα πανάκι που το παρέδωσε η ίδια η κατηγορούμενη και να τολμά αυτός που το έκανε να απειλεί τον δικηγόρο υπερασπίσεως που ανέδειξε όλη αυτή την παρανομία με αγωγή.

Στον Καρακούκη έχω να δηλώσω ότι εν αντιθέσει με αυτόν για όσα δήλωσε για εμένα περί δήθεν προσβολής των θεσμών εγώ θα προσφύγω και στα ποινικά δικαστήρια και μάρτυρές μου θα έχω όλους αυτούς τους ιατροδικαστές που έκαναν νεκροψίες – νεκροτομές αλλά και τους ανεξάρτητους ιατροδικαστές που ανιδιοτελώς προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την δυστυχή κα κατηγορουμένη και εμένα τον συνήγορό της να αποδείξουμε την αθωότητά της, αλλά και όλη την οικογένεια της Σ.Π., αλλά και την κα κατηγορουμένη που αυτός και ο Καλόγρηας κατέστησαν έρμαιο όλων αυτών των ανήθικων δημοσιογράφων, οι οποίοι μάλιστα έχουν και την προνομιακή πληροφόρηση του περιεχομένου των καταθέσεων τους, ενώ αυτές είναι μυστικές κατά το νόμο και επίσης θα προσφύγω και στα αστικά δικαστήρια γιατί τόλμησε με την δήλωσή του να αμφισβητήσει την εντιμότητά μου και την προσφορά μου στην Δικαιοσύνη επί 5 σχεδόν δεκαετίες.

Εύχομαι, η επίλεκτη κορυφαία δικαστής σύζυγός του να μείνει μακριά από αυτή την προσωπική αντιδικία μας και να θυμάται ότι το δήθεν δεδικασμένο το οποίο δημοσιοποίησε το φερέφωνό του, ο δημοσιογράφος που είχε από αυτόν την προνομιακή πληροφόρηση, ακυρώνοντας το τεκμήριο αθωότητας της κας κατηγορημένης αφορούσε άλλα πρόσωπα, τα οποία ανυπεράσπιστα και χωρίς μάρτυρες υπερασπίσεως ιατροδικαστές , όπως η κα Σ.Π. έχει, έγιναν βορά εκείνων των δικαστηρίων.

Μήνυση και αγωγή εναντίον του Καρακούκη θα καταθέσει και η κα Σ.Π.

Αθήνα, 10.1.2023
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Χ. Κούγιας».

«Τα πήρε η κακιά μάγισσα τα παιδιά;»

Ο Νίκος Καρακούκης, δεν άφησε την.... πρόκληση αναπάντητη. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών μίλησε στην εκπομπή «Tlive» για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της, Ίριδας, Μαλένας και Τζωρτζίνας

Ο κ. Καρακούκης, μάλιστα, απάντησε στα «πυρά» που δέχεται από τον Αλέξη Κούγια. Εδώ αξιζει να υπενθυμιστεί ότι ο Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλόγρηας έχουν υπογράψει το πόρισμα για τους θανάτους των δύο μικρότερων σε ηλικία κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας. Το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής γνωμοδότησης ήταν ότι και στις δύο περιπτώσεις ο μηχανισμός θανάτου ήταν ασφυκτικός.

«Έχω να εμφανιστώ έναν χρόνο για να μην με ρωτήσουν γι’ αυτή την υπόθεση… Η κατάσταση έφτασε στο να ψάχνουμε για τη βεβαίωση του νηπιαγωγείου που έχω βγάλει, για το απολυτήριο δημοτικού και γυμνασίου. Παράλογα πράγματα. Είμαι 30 χρόνια στην ιατροδικαστική, ποτέ δεν μου συνέβη αυτό το πράγμα», είπε αρχικά ο κ. Καρακούκης αναφερόμενος στις δηλώσεις του ποινικολόγου σε σχέση με τις σπουδές του.

Σχολιάζονας τη δήλωση του Αλέξη Κούγια ότι «αυτοδιορίστηκε» στην υπόθεση της Πάτρας, είπε: «Εγώ εκλήθην σε αυτή την υπόθεση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής για να ορίσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δύο ιατροδικαστές. Όταν έρχεται μία παραγγελία στην ιατροδικαστική υπηρεσία, απευθύνεται στον προϊστάμενο. Δεν θα έρθει σε κάποιον που δεν έχει ηγετικό ρόλο. Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις νεκροψίες-νεκροτομές».

«Ο κ. Κούγιας τη λέξη “αυτοδιορίζομαι” πρέπει να τη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει στο βιογραφικό του τη νέα ελληνική γλώσσα, οπότε πρέπει να την γνωρίζει άριστα. “Αυτοδιορίζομαι” σημαίνει ότι παίρνω εγώ την πρωτοβουλία χωρίς κανείς να με έχει εξουσιοδοτήσει. Εδώ έχουμε μία παραγγελία από την εισαγγελία, πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και την παραλαμβάνει ο προϊστάμενος. Κοιτά, λοιπόν, ποιοι ιατροδικαστές είναι στην κορυφή της ιεραρχίας και ποιοι έχουν ασχοληθεί με παράπλευρα θέματα», τόνισε .

«Ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει τον δράστη, ψάχνει την αιτία θανάτου. Τον δράστη τον οριοθετούν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι δεν είχε οικονομικό κίνητρο όταν ασχολήθηκε με την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

«Είμαστε του Δημοσίου. Δεν προσβλέπαμε σε οικονομική απαίτηση. Δεν υπήρχε πολιτική αγωγή, κάποιος που να ενδιαφερόταν να βρει δράστη. Μόνο η Εισαγγελία. Η Εισαγγελία θα μας έδινε χρήματα; Έλεος», είπε και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο να έχουν κίνητρο κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του συνηγόρου υπεράσπισης της 34χρονης, τονίζοντας: «Ο Αλέξης Κούγιας θεώρησε αντί να ψάχνει τα επιχειρήματα της υπόθεσης, να συκοφαντεί τον Καρακούκη… Εμένα, ας πούμε, με έχει βρει ως σάκο του μποξ. Δεν θα τον αφήσω τον συνήγορο υπεράσπισης, έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο, έχει επεξεργαστεί την αγωγή. Θα προσφύγω μόνο στα αστικά δικαστήρια, του κάνω και διευκόλυνση. Αλλά δεν θα τον αφήσω».

Ερωτηθείς για την ουσία της υπόθεσης και για το πόρισμα που υπέγραψαν για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, ο ιατροδικαστής κ. Καρακούκης είπε: «Ας πούμε ότι ο Καρακούκης και ο Καλόγηρας είναι οι τελευταίοι των Βαλκανίων, είναι τελείως άσχετοι. Από τι πέθαναν αυτά τα παιδιά; Τα πήρε η κακιά μάγισσα; Δεν πρέπει να υπάρχει μία αιτία θανάτου; Δεν πρέπει να εξηγήσει κάποιος; Δεν είναι σύμπτωση να φεύγουν τρεις ψυχές».

Η… σφαγή Κούγια –Λέων : Η σφυρίδα, η δημαρχία και τα... πλακάκια

Νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, που η αλήθεια είναι πως... δεν αφήνει να πέσει λέξη κάτω, δυναμίτισε εκ νέου το κλίμα. Αυτή τη φορά τα... πυρά στράφηκαν στον Γρηγόρη Λέων και όσα εκείνος είπε στον ANT1

Ο Γρηγόρης Λέων , συγκεκριμένα, είπε ότι ότι «επειδή τα συζητάμε όλα αυτά μεταξύ μας, γελάνε και τα πλακάκια του νεκροτομείου με όσα λέει».

Ο κ. Λέων είπε πως ο κ. Κούγιας γνωρίζει τα πάντα για εκείνον, «γιατί συνεργαζόμαστε χρόνια τώρα. Το βιογραφικό μου είναι στο site μου. Θα πρέπει και περιμένω να αναιρέσει ένα – ένα όλα όσα έχει πει για μένα».

«Δίνω την ευκαιρία σε ανθρώπους να αποκαταστήσουν, όταν κάνουν ένα λάθος, όλα αυτά τα συκοφαντικά που λένε. Αν δεν το κάνουν, απλώς θυμίζω ότι υπάρχουν νομικά δικαιώματα», είπε ο κ. Λέων.

Ερωτηθείς σχετικά αποκρίθηκε «ρωτήστε τον Αλέξη Κούγια αν στις μεγάλες υποθέσεις που έχει χειριστεί, αν έχει χρησιμοποιήσει άλλον ιατροδικαστή πέρα από εμένα. Μόνο αυτόν τον μήνα, έχουμε 3 υποθέσεις που συνεργαζόμαστε!».

Για την τακτική του Αλέξη Κούγια στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Λέων είπε, μεταξύ άλλων, ότι «έχει έρθει σε μια δύσκολη θέση ο κ. Κούγιας. Οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχει καλέσει, βγαίνουν κι αυτοί στα κανάλια τις τελευταίες ημέρες και λένε την άποψη τους. Βλέπετε να λένε κάτι διαφορετιικό. Η μία σύμβουλος λέει ότι δεν ισχύει η ηπατική ανεπάρκεια και δεν ισχύει και η αγενεσία φλεβοκόμβου. Αναιρεί δηλαδή τις αρχικές ιατροδικαστικές γνωματεύσεις. Έχει συντάξει έκθεση με την υπογραφή της. Ο δεύτερος ιατροδικαστής λέει τα ίδια. Ο κ. Κούγιας λέει ό,τι υπάρχουν ιατρικοί λόγοι για τον θάνατο της Μαλένας, αλλά ότι ο θάνατος της δεν προήλθε από ηπατική ανεπάρκεια, αλλά συνεπεία έλλειψης οξυγόνου. Όμως δεν μας δίνει καμία από τις 3 εκθέσεις που επικαλείται το επόμενο βήμα».

Ο Αλέξης Κούγιας, λοιπόν, που μάλλον δεν του αρέσουν τα... χαμογελαστά πλακάκια όταν αυτά, μάλιστα, κοσμούν τον χώρο του νεκροτομείου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Διάβασα τη δήλωση αυτής της σφυρίδας, του Γρηγόρη Λέων, που δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς βρίσκει χρόνο να μελετάει τις εξελίξεις στην ιατροδικαστική, αφού τη μισή μέρα την περνά στο δήμο Αθηναίων για το πώς θα καθαριστούν τα σκουπίδια από την Αθήνα, και την άλλη μισή την περνάει σε 5 κανάλια, και του υποβάλλω έξι ερωτήσεις.

Η 1η είναι εάν έχει πιάσει νυστέρι στα χέρια του και έχει έστω υπογράψει μια νεκροψία-νεκροτομή.
Η 2η είναι η εξής: Στο νεκροτομείο έχει πάει, εκτός από το να βγάλει φωτογραφίες ενός πτώματος την ώρα που οι κανονικοί ιατροδικαστές κάνουν νεκροψία-νεκροτομή;
Η 3η είναι εξής: Έχει υπογράψει ποτέ στην ζωή του πιστοποιητικό θανάτου για οποιοδήποτε θάνατο, είτε ανθρωποκτονία, είτε ατύχημα, είτε θάνατο παθολογικής αιτίας;
Η 4η είναι η εξής: Έχει ποτέ συντάξει έστω και ένα πόρισμα ανθρωποκτονίας με ασφυκτικό θάνατο;
Η 5η είναι η εξής: Πόσα χρόνια σπούδασε στην Ιταλία και σε ποιο πανεπιστήμιο;
Η 6η είναι η εξής: Σε ποια ένωση ιατροδικαστών είναι πρόεδρος; Τα μέλη της έχουν κάνει κάποια νεκροψία-νεκροτομή; Είναι περισσότερα ή λιγότερα από 10;
Είμαι βέβαιος ότι, αν δώσει έστω και μια ειλικρινή απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, δεν θα γελάνε τα πλακάκια του νεκροτομείου μόνο, και δυστυχώς αυτός δεν ξέρει ότι στο νεκροτομείο δεν υπάρχουν πλακάκια, αλλά θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

Υ.Γ.1: Ρε ηθικέ ιατροδικαστή, που θέλεις να γίνεις και δήμαρχος στις Κουκουβάουνες, σου έχει πει κανείς πόσο ανήθικο είναι, χωρίς να έχεις διαβάσει τη δικογραφία, να καταρρακώνεις το τεκμήριο αθωότητας μιας φτωχής γυναίκας και, για να οικονομήσεις από την πολιτική, να προσπαθείς να βάλεις φυλακή μια αθώα γυναίκα;

Υ.Γ.2: Τώρα που θα αρχίσουν να σου έρχονται οι αγωγές και οι μηνύσεις της Σ.Π. και οι πειθαρχικές καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχεις διαπράξει εις βάρος της, να δω αν θα γελάς ή θα κλαις.

Αθήνα, 12/01/2023
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας»

«Δεν πτοούμαι, να μάθει γεωγραφία ο Κούγιας»

Η απάντηση του κ. Λέων ήρθε μέσω social media, καθώς... προανήγγειλε πως η συνέχεια της κόντρας τους θα δοθεί στα δικαστήρια, ενώ άφησε και ένα υστερόγραφο για την υποψηφιότητά του για δήμαρχος, με ένα ειρωνικό σχόλιο προς τον δικηγόρο.

«Με τρία παιδιά νεκρά, ο τέταρτος συνήγορος της κατηγορουμένης προσπαθεί σκόπιμα να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη από την ουσία και με συκοφαντίες και απειλές να αποτρέψει τον δημόσιο διάλογο σε θέματα ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν πτοούμαι από τις υβριστικές επιθέσεις. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.

ΥΓ: Να μάθει γεωγραφία γιατί η Λυκόβρυση-Πεύκη δεν είναι Κουκουβάουνες».

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Σκευωρία, την ιστορία έστησε η καθηγήτρια Σπηλιοπούλου για να γίνει πολιτικός ο Λέων

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε:

«Υπάρχουν αδιάβλητα πιστοποιητικά και για τα τρία παιδιά, από ιατροδικαστές που έχουν κάνει χιλιάδες νεκροτομές και εξετάσεις, ότι έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια. Το ένα είχε κίρρωση του ήπατος, το άλλο είχε καρδιολογικό νόσημα και η Τζωρτζίνα, που εξετάζουμε τώρα, ότι έχει πεθάνει από βαρβιτουρικά, όχι μόνο από κεταμίνη» είπε..

Ο δικηγόρος είπε επίσης, ότι «όταν το καλοκαίρι διάβασα και τις τρεις δικογραφίες, είδα ότι δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί ότι η γυναίκα αυτή σκότωσε τα παιδιά της. Είναι μια υπόθεση που είναι μια δικαστική πλάνη τεράστια».

Αναφερόμενος στην υπόθεση, υποοστήριξε ότι σε κάποιο σημείο της έρευνας, «ο Εισαγγελέας ο κ. Ελευθεριάνος ζήτησε από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών να αναθέσει σε δύο ιατροδικαστές να γνωμοδοτήσουν για όλες τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που είχαν γίνει για τα τρία παιδιά. Την εντολή ενώ έπρεπε να την επιστρέψουν, καθώς θα ελεγχόταν συνάδελφός τους, όμως όρισαν τους εαυτούς τους ο κ. Καρακούκης και ο κ. Καλόγρηας και πήγαν σε έναν παθολογοανατόμο που δεν είναι καν πραγματογνώμονας και δεν έχει δώσει όρκο. Έκαναν πλαστογραφία, αναφέροντας ότι έγινε η παθολογοανατομική εξέταση στο ΕΚΠΑ, ενώ ο ιατρός υπηρετεί στο ΚΑΤ».

Ερωτηθείς γιατί να έχει στηθεί όλη αυτή η σκευωρία, ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Ο λόγος είναι ιδιοτελής. Καρακούκης και Καλόγρηας είναι ανίκανοι ή ανήθικοι. Ο Ευτυχιάδης είπε εκ των υστέρων πως παραπλανήθηκε από τους κ. Καρακούκη και Καλόγρηα. Η καθηγήτρια Τοξικολογίας η κ. Σπηλιοπούλου είναι ο εγκέφαλος όλης της ιστορίας, έχει προσωπικά θέματα με πολλούς, είχε πολύ στενή σχέση, πολύ στενή σχέση με τον Γρηγόρη Λέων και έφτιαξαν μια υπόθεση για να διαφημίσουν τους εαυτούς τους και ο κ. Λέων να γίνει πολιτικός».

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις εξαίρεσης της ανακρίτριας, ο κ. Κούγιας είπε: «Ζητήσαμε από την ανακρίτρια να καλέσει ιατροδικαστές από όλη την Ελλάδα για να αντικρούσουν τη γνωμάτευση των Καρακούκη και Καλόγρηα. Αρνήθηκε εκείνη και τότε κάναμε αίτηση εξαίρεσης, η οποία απορρίφθηκε».

«Χθες, στην απολογία για τη Μαλένα και την Ίριδα, περιμέναμε να κληθεί η κατηγορούμενη σε τυπική κλήση και μετά να την αφήσει ελεύθερη. Όμως, χθες, η ανακρίτρια τη ρωτούσε “Μπορείτε να μας πείτε τι όνειρα βλέπετε; Ποια σχέση είχατε; Έχετε περάσει καρκίνο στο παρελθόν; Έχετε πάει ποτέ σε ψυχολόγο;”. Τότε της είπα εγώ ότι “αντί να την καλέσετε για τυπική κλήση, εσείς συνεργάζεστε με την κ. Σπηλιοπούλου. Αντί να τη ρωτήσετε ουσιαστικές ερωτήσεις, έχετε μεταβάλει την απολογία σε συζήτηση για πρωινάδικο, όταν ρωτάς τι όνειρα βλέπεις και πώς τα εξηγείς. Κάναμε αίτηση εξαίρεσης, αλλά είναι δεδομένο ότι θα απορριφθεί και αυτή, ουδέποτε έχει γίνει δεκτή αίτηση εξαίρεσης», συμπλήρωσε ο ποινικολόγος.

Προσέθεσε ότι «πραγματικά η ανάκριση χθες ήταν μεσημεριανάδικο. Καλά είναι τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα για την τηλεθέαση, αλλά όχι για τη Δικαιοσύνη».

Σιγουριά εκτός αν...

Σε ό,τι αφορά την έκβαση της υπόθεσης στη δικαστική αίθουσα, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι είναι βέβαιος για την αθώωσή της, σημειώνοντας ότι «το δικαστήριο στηρίζεται στις αναφορές των επιστημόνων. Εάν πέσουμε σε δικαστήριο που θα λειτουργήσει όπως έχει λειτουργήσει έως τώρα η ανάκριση δεν έχουμε καμία τύχη. Δεν υπάρχει αθώος που έχει καταδικαστεί. Κανένας Κούγιας και κανένας καλύτερος δικηγόρος δεν βγάζει κανέναν ένοχο, αθώο. Εγώ δεν μπορώ να αθωώσω έναν άνθρωπο που δεν είναι αθώος. Εγώ δεν αθωώνω ανθρώπους».

Δείτε επίσης