Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 68χρονος που μαχαίρωσε τον γείτονα του

Δύο μήνες πριν το περιστατικό ο θύτης είχε ξεριζώσει τα λουλούδια που είχε φυτέψει το θύμα στην κοινή αυλή τους!.

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 68χρονος που μαχαίρωσε τον γείτονα του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ποινή κάθειρξης 6,5 ετών συνολικά επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 68χρονο από την Αλβανία ο οποίος μαχαίρωσε τον 43χρονο γείτονα του γιατί μάλωναν για ασήμαντες αφορμές, ενώ του ξερίζωσε και τα λουλούδια που είχε φυτέψει στην κοινή αυλή τους!

Το περιστατικό έγινε τον Μάιο του 2015, στην Καλάνδρα Χαλκιδικής και ο κατηγορούμενος ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και μετά τη δικαστική απόφαση οδηγήθηκε στη φυλακή.

Όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες μάλωναν συχνά με ασήμαντες αφορμές, ενώ δύο μήνες πριν το περιστατικό ο θύτης είχε ξεριζώσει τα λουλούδια που είχε φυτέψει το θύμα στην κοινή αυλή τους.

Στις 26 Μαΐου 2015 ο κατηγορούμενος εισήλθε στο αυτοκίνητό στο οποίο επέβαινε το θύμα και τον μαχαίρωσε με μαχαίρι κουζίνας στο μπράτσο του χεριού.

Στην κατάθεση της, η σύζυγός του 43χρονου ισχυρίστηκε ότι πήγε να επέμβει και ο κατηγορούμενος επιχείρησε να την μαχαιρώσει και την ίδια, ενώ στην απολογία του ο 68χρονος ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Δεν ήθελα να σκοτώσω. Αυτοί μου επιτέθηκαν πρώτοι» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο επισημαίνοντας πως «ήθελε να σκοτώσει».

Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε με 12ετή κάθειρξη ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Δείτε επίσης