Ελλάδα

Πώς ο «κοριός» έπιασε επ' αυτοφώρω τους δήθεν ενοικιαστές Ρομά - Όλο το ρεπορτάζ

Οι αρχηγοί της σπείρας συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω ενώ περνούσαν το κατώφλι του σπιτιού του υποψήφιου θύματός τους

Πώς ο «κοριός» έπιασε επ' αυτοφώρω τους δήθεν ενοικιαστές Ρομά - Όλο το ρεπορτάζ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο «κοριός» της αστυνομίας κατέγραφε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των μελών της συμμορίας, και βοήθησε στο μέγιστο βαθμό την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής να περάσει χειροπέδες σε 16 άτομα, ανάμεσά τους και την αρχηγικη ομάδα της σπείρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr, το ξήλωμα της εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, όταν συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω πέντε μέλη τη;ς σπείρας στη Μεταμόρφωση.

Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, άκουσαν ότι είχαν κλείσει ραντεβού με υποψήφιο θύμα τους, δήθεν για να νοικιάσουν το σπίτι του που είχε δημοσιεύσει σε αγγελία.

Όταν έφτασαν έξω από το σπίτι, έγινε επέμβαση της αστυνομίας και συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα. Τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν σε όλη την Αττική, ενώ η λεία τους. σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές , ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας είχαν χωριστεί σε ομάδες των 5-6 ατόμων και έτσι μετά από τηλεφωνικό ραντεβού που έκλειναν με το υποψήφιο θύμα τους στο οποίο παρουσιάζονταν ως ενοικιάστε σπιτιών ή αγοραστές αντικειμένων, έθεταν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, έμπαιναν στο σπίτι και με τη μέθοδο της απασχόλησης, έδιναν την ευκαιρία στους συνεργάτες τους να μπουν στην οικία και να αρπάξουν χρήματα, χρυσαφικά, ρολόγια και λίρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκινούσαν από το πρωί, διαβάζοντας αγγελίες, έπαιρναν στη συνέχεια τηλέφωνο και σε αρκετές περιπτώσεις ρωτούσαν ακόμα και αν ο πωλητής ή ο ενοικιαστής ήταν μόνος του.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, «χτυπούσαν» μόνο καθημερινές γιατί τα Σαββατοκύριακα ήταν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς στο σπίτι, και ήταν δύσκολο να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους.

Η δράση τους, φέρεται να διαρκή πάνω από ένα χρόνο, ενώ δυο- τρία άτομα, ήταν εκείνα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που έδιναν τις εντολές.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων των αστυνομικών, εντοπίστηκαν κοσμήματα σε όλα τα σπίτια, ενώ σε δύο από αυτά το χρηματικό ποσό που φτάνει τις 30.000 ευρώ.

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσές λίρες, κοσμήματα και κάνναβη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από τον περασμένο Αύγουστο, είχαν πληροφορίες για την δράση των μελών της οργάνωσης, έπειτα από καταγγελία θύματος που είχε αναγνωρίσει κάποιο άτομο.Τους παγίδεψαν τα τηλέφωνα και τελικά εξάρθρωσαν την συμμορία.

Δείτε επίσης