Ελλάδα

Κηδεία Κωνσταντίνου: Φρούριο η Αθήνα - Διαβάστε τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Πότε και που διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος:  Κηδεία με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κυρίως λόγω της έλευσης μεγάλου αριθμού επισήμων .

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο, που έχουν φτάσει οι πρώτοι υψηλοί προσκεκλημένοι, έχει στηθεί ένα μεγάλο δίχτυ ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, υπηρεσία φύλαξης «υψηλών» προσώπων, τόσο με ένστολους αστυνομικούς όσο και αστυνομικούς με πολιτικά.

Επίσης, χρησιμοποιούνται και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, ελικόπτερα αλλά και drones.

NOTAM για την κηδεία - Απαγόρευση πτήσης drone

Την Κυριακή εκδόθηκε NOTAM, η οποία προβλέπει, για συγκεκριμένες ώρες, σήμερα, κλείσιμο του εναέριου χώρου του κέντρου των Αθηνών και της Βόρειας Αττικής, για την κηδεία.

Συγκεκριμένα απαγορεύονται οι πτήσεις drones από τις 04:00 έως τις 17.00 στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού, από τις 6 το πρωί, οπότε ξεκίνησε το προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, μέχρι και τις 14:00 διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, και σε τμήμα των οδών Αιόλου και Ερμού.

Όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η πρόσβαση στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά, θα είναι ελεύθερη, έως τις 11:00 π.μ. της Δευτέρας, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

Τέλος, οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται έξω από το κτήμα Τατοΐου θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν ονομαστική πρόσκληση.

kykloforiakes_tythmiseis_

Δείτε επίσης