Ελλάδα

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας έως την Πέμπτη - 20άρια στα μέσα Ιανουαρίου

Καλοκαιρία στην «καρδιά» του χειμώνα - Διαβάστε την πρόβλεψη του καιρού ως την Πέμπτη

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας έως την Πέμπτη - 20άρια στα μέσα Ιανουαρίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από την Τρίτη (17-01) έως την Πέμπτη (19-01) η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική άνοδο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι μέγιστες τιμές της αναμένεται να ξεπεράσουν κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου. Αιτία για την ανοδική πορεία του υδράργυρου αποτελούν οι νότιοι άνεμοι που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα οι οποίοι θα μεταφέρουν θερμές αέριες μάζες προς τη χώρα μας.

Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη φτάνοντας κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ και από την Τετάρτη 18-01 κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ ενώ αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από την Τρίτη 17-01.

Στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως την Παρασκευή 20-12.

Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Όπως φαίνεται σε αυτό, η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κλπ.

Δείτε επίσης