Ελλάδα

Τραβούσε βίντεο ενώ του περνούσε το κορδόνι στο λαιμό - «Μέσα είναι, κρεμασμένος»

«Θα σε σκοτώσω, μας κατέστρεψες» ακούγεται να φωνάζει η 47χρονη σε βίντεο ντοκουμέντο που βρέθηκε στο κινητό της - Όλα όσα κατέθεσε στις Αρχές

Τραβούσε βίντεο ενώ του περνούσε το κορδόνι στο λαιμό - «Μέσα είναι, κρεμασμένος»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τυφλή εμπιστοσύνη... είχε στον 50χρονο λογιστή της η 47χρονη γυναίκα, καθώς του έδωσε χιλιάδες ευρώ χωρίς να γνωρίζει που είχε επενδύσει τα χρήματά της.

«Δεν μου είχε πει που είχε επενδύσει τα χρήματα τα δικά μου και της οικογένειας μου. Μου έδινε από 400 έως 600 ευρώ το μήνα, και μου έλεγε ότι το κεφάλαιο παραμένει σταθερό. Την περασμένη Παρασκευή έσκασε η "βόμβα" στην αγορά και μάθαμε ότι ήταν απατεώνας. Το Σάββατο πληροφορήθηκα πως πήγαν και άλλα θύματά του ,στο γραφείο του στη Καλλιθέα και τον χτύπησαν», κατέθεσε η κατηγορούμενη για τον θάνατο του 50χρονου λογιστή.

Η ίδια όπως είπε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πειραιά, όταν έμαθε ότι τα χρήματά της είχαν γίνει «καπνός», τον αναζήτησε στο κινητό του τηλέφωνο, αλλά δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Το απόγευμα της Δευτέρας, πήγε στο σπίτι του στο Μοσχάτο, όπου είχε πάει άλλες δύο φορές στο παρελθόν, και παρέμεινε για δύο ώρες. Μετά από έντονο καυγά τον προέτρεψε να αυτοκτονήσει, και του τράβηξε την καρέκλα με αποτέλεσμα να απαγχονιστεί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Πειραιά, η 47χρονη την ώρα της έντονης λογομαχίας, τραβούσε βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στο βίντεο που εντοπίστηκε, μετά την κατάσχεση του κινητού της, φαίνεται ο 50χρονος να κάθεται στον καναπέ στο σαλόνι και εκείνη να του πετάει αντικείμενα και στη συνέχεια να του περνάει ένα κορδόνι στο λαιμό, φωνάζοντας: «θα σε σκοτώσω, έχεις καταστρέψει την οικογένεια μου».

Όπως περιέγραφαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, είναι χαρακτηριστικός ο ήχος που ακούγεται του 50χρονου, σαν να ξεροβήχει. Στο βίντεο, ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί η στιγμή του απαγχονισμού του, καθώς έγινε σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 47χρονη φέρεται στην κατάθεσή της να υποστήριξε πως ο 50χρονος «ανέβηκε σε μία καρέκλα και πέρασε στο λαιμό του τη θηλιά που είχε φτιάξει με μία ζώνη στο μονόζυγο της πόρτας. Εγώ του έλεγα να αυτοκτονήσει και του τράβηξα την καρέκλα».

Η κατάθεση - φωτιά

Γείτονες του ασφαλιστή-επενδυτή άκουσαν τις φωνές από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου και κάλεσαν την Άμεση Δράση για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Η 47χρονη ήταν εκείνη που άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς, με τα πρώτα της λόγια να είναι: «μέσα είναι, κρεμασμένος. Αυτοκτόνησε γιατί μου χρωστούσε χρήματα».

Μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Πειραιά και μετά απο αρκετές ώρες ανάκρισεις, έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε ότι προσπάθησε να πνίξει με σκοινί τον 50χρονο και στη συνέχεια του έσπρωξε την καρέκλα και βρήκε τραγικό θάνατο.

Οι τρεις γιοι της κατηγορούμενης μαζί με τη μητέρα της βρέθηκαν χθες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στο πλευρό της 47χρονης. Ένας από τους γιους της, μάλιστα, υποστήριξε: «η μητέρα μου είχε άγνοια κινδύνου. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να γίνει κάτι τέτοιο. Εκείνος μας χρωστούσε πολλά χρήματα. Χρωστούσε και σε άλλους τεράστια ποσά. Είμαστε συντετριμμένοι».

Ο 50χρονος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έλεγε πως η σύζυγός του είχε πρόσβαση στους λογαριασμούς του και είχε σηκώσει όλα τα χρήματα, με συνέπεια να μην έχει τη δυνατότητα να τα επιστρέψει. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 50χρονος έλεγε στους πελάτες του, πως επένδυε τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα και Bitcoin, αλλά δεν τον έχει καταθέσει στην αστυνομία η κατηγορούμενη.

Την υπόθεση της οικονομικής απάτης και της προεκτάσεις της θα ερευνήσει η Ασφάλεια Καλλιθέας, όπου κατέθεσαν μήνυση στον 50χρονο οι επενδυτές που έχασαν τις οικονομίες τους.

Δείτε επίσης