Ελλάδα

Κρήτη: Αναβολή στη δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χ. Καλαντζάκη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε για τις 14 Ιουνίου. Στο εδώλιο κάθονται η χήρα του θύματος και ο εραστής της

Κρήτη: Αναβολή στη δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χ. Καλαντζάκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα αναβολή, η 5η κατά σειρά, δόθηκε στην εκδίκαση του άγριου φονικού, με θύμα τον καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης προχώρησε, για ακόμα μία φορά, στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για τη δολοφονία του καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, στη Σητεία.

Επρόκειτο για τη φονική ενέδρα που του είχε στήσει ο πρώην αστυνομικός, φίλος της συζύγου του άτυχου γιατρού, τον Οκτώβριο του 2017 στα Πιλαλήματα Σητείας.

Σήμερα, η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου, μετά από αίτημα ενός εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή).

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο προσδιόρισε νέα δικάσιμο για τις 14 Ιουνίου 2023.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η χήρα του καρδιολόγου και ο πρώην αστυνομικός και εραστής της, οι οποίοι πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί σε ισόβια. .

Το χρονικό της φονικής ενέδρας

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η 42χρονη χήρα Καλαντζάκη εμμένει πεισματικά στην αθωότητά της, καθώς εξαρχής ισχυρίζεται ότι επουδενί δε γνώριζε ότι ο πρώην εραστής της θα δολοφονούσε τον άντρα της. Από την πλευρά του, ο 41χρονος πρώην αστυνομικός είχε υποστηρίξει ότι όντως η 42χρονη δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο 62χρονος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης «εκτελείται» εν ψυχρώ από έναν 41χρονο πρώην αστυνομικό βουλγαρικής καταγωγής. Πρόκειται για τον πρώην εραστή της 42χρονης συζύγου τού καρδιολόγου. Το άγριο φονικό σημειώθηκε στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 41χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Δείτε επίσης