Ελλάδα

Ληστεία στην Εθ. Πινακοθήκη: Ελεύθερος με βραχιολάκι ο δράστης της κλοπής

Ο δράστη είχε κλέψει έναν πίνακα Πικάσο, έναν πίνακα Μοντριάν κι ένα σχέδιο του Μονκάλβο από την Εθνική πινακοθήκη το 2012,

Ληστεία στην Εθ. Πινακοθήκη: Ελεύθερος με βραχιολάκι ο δράστης της κλοπής
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ελεύθερος με «βραχιολάκι» που δεν θα επιτρέπει να απομακρύνεται από τον τόπο κατοικίας του σε ακτίνα μεγαλύτερη από τρία χιλιόμετρα στην περιοχή Μαρκοπούλου, θα παραμένει ο 50χρονος ελαιοχρωματιστής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κλοπή από την Εθνική Πινακοθήκη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή στην έφεση.

Απλή και χαζή κλοπή
Μετά από πολύωρη διαδικασία, το Δικαστήριο αναγνώρισε στο δράστη της κλοπής ενός πίνακα Πικάσο, ενός πίνακα Μοντριάν κι ενός σχεδίου του Μονκάλβο από την Εθνική πινακοθήκη το 2012, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Νωρίτερα, την ενοχή του κατηγορούμενου είχε εισηγηθεί προς το δικαστήριο και ο εισαγγελέας της έδρας Κώστας Σιμιτζόγλου.

Στη διάρκεια της διαδικασίας, για μία ακόμα φορά, όπως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, αναδείχθηκε το θέμα των ελλιπών μέτρων ασφαλείας στην Εθνική Πινακοθήκη.

«Η κλοπή ήταν τόσο απλή και χαζή που κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό θα συνέβαινε από έναν απλό πολίτη. Είχε ένα φύλακα ενώ έπρεπε να έχει πέντε» είπε ακόμη και ο ίδιος ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του για την «κλοπή του αιώνα», όπως χαρακτηρίστηκε η υπόθεση.

Δείτε επίσης