Ελλάδα

Απαγχονισμός λογιστή: Νέα τροπή μετά τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την 47χρονη

Ψάχνουν απαντήσεις στον βρόγχο και το μονόζυγο - Μαρτυρία σοκ για την κατηγορούμενη - «Ζητούσε 50.000 ευρώ από άνδρες απειλώντας πως θα αυτοκτονήσει»

Απαγχονισμός λογιστή: Νέα τροπή μετά τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την 47χρονη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αποτυπώματα της 47χρονης στο βρόχο και το μονόζυγο, από το οποίο κρεμάστηκε ο 50χρονος λογιστής, αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, που έχει αναλάβει την έρευνα του απαγχονισμού, εκτιμώντας πως θα δοθούν απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα της σοκαριστικής υπόθεσης, τα οποία παραμένουν αναπάντητα.

Την ίδια ώρα, μία αποκαλυπτική μαρτυρία για την κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δίνει νέα τροπή σε όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το προφίλ της 47χρονης γυναίκας.

Συγκεκριμένα, η συνάδελφός της την περιγράφει ως ένα χειριστικό άτομο με πειθώ, η οποία εκβίαζε τα θύματά της για να τους αποσπάσει χρήματα.

«Είναι τρελή, πρέπει να ήταν μέσα και όχι έξω. Χειριστική, με πειθώ. Είχε το θέμα να βρίσκει ανθρώπους ηλικιωμένους, να είναι μαζί τους και μετά να τους εκβιάζει και να παίρνει χρήματα. Ζητούσε χρήματα μπροστά μου. Ζητούσε χρήματα», δήλωσε στο Mega και στην εκπομπή Live News.

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε ένα περιστατικό, όπου η 47χρονη απαιτούσε από το θύμα της να της δώσει 50.000 ευρώ, απειλώντας τον πως θα αυτοκτονήσει. «Έχει να κάνει με της νύχτας άτομα, δηλαδή έκανε παρέα. Έκανε γενικά μυστήρια άτομα παρέα. Ήταν θυμάμαι μία περίπτωση, δεν το ξεχνάω. Αυτός δεν ήταν ούτε πολύ μεγάλος, ούτε πολύ μικρός. Ζούσε με τη μητέρα του και αυτή τον είχε πλησιάσει, είδε ότι έχει χρήματα και απαιτούσε να της δώσει 50.000 ευρώ, διαφορετικά του έλεγε ''θα αυτοκτονήσω''. Μου έλεγε ''θα τα καταφέρω, είναι η μάνα του από πίσω, αλλά θα την κανονίσω και αυτήν''. Έπαιρνε τηλέφωνο εκεί (στη δουλειά) και φώναζε και χτυπιόταν. Έσπαγε, πάθαινε κρίσεις, έβριζε…».

«Θολά» σημεία και αναπάντητα ερωτήματα

Οι έρευνες της αστυνομίας πάντως συνεχίζονται καθώς οι ισχυρισμοί της κατηγορουμένης έχουν αφήσει πολλά κενά και ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή η 47χρονη έπεφτε σε αντιφάσεις. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και παρουσία τρίτου ατόμου μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου. Ενός ατόμου που να βοήθησε την δράστιδα να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για τη δολοφονία και την σκηνοθεσία της «αυτοκτονίας».

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν μαρτυρίες για τρίτο πρόσωπο στο διαμέρισμα. Ο ιατροδικαστής είναι ξεκάθαρος σχετικά με την αιτία θανάτου του 50χρονου. Αναφέρει ότι είναι απαγχονισμός. Όμως παραμένουν ορισμένα «θολά» σημεία στην υπόθεση και γι’ αυτό η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει τίποτα. Η 47χρονη επιμένει ότι όταν πήγε στο σπίτι του 50χρονου, εκείνος είχε ήδη φτιάξει την αυτοσχέδια αγχόνη.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να έφτιαξε εκείνη τον βρόχο στο μονόζυγο, καθώς το θύμα δεν φαίνεται να ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του. Σε αυτό συντείνει το γεγονός ότι ο 50χρονος προέβαλε αντίσταση όταν η 47χρονη αποπειράθηκε να τον πνίξει. Δεν αποκλείουν λοιπόν να μην είναι αληθής ο ισχυρισμός της ότι βρήκε έτοιμο το «σκηνικό», αλλά να το έστησε η ίδια, φτιάχνοντας τον βρόχο εκείνη όταν πήγε στο διαμέρισμα. Οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί από όσα υποστηρίζει η 47χρονη και γι’ αυτό έχουν στείλει τον βρόχο και το μονόζυγο στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αναζητώντας αποτυπώματά της.

Ακόμη ένα σενάριο που εξετάζουν είναι το ενδεχόμενο ο 50χρονος να «ρίσκαρε», φτάνοντας στα άκρα την 50χρονη και αυτό να αποδείχθηκε μοιραίο λάθος, καθώς του στοίχισε την ίδια του τη ζωή. Δηλαδή, δεν θεωρούν απίθανο το θύμα να έπαιξε το παιχνίδι της. Να έφτιαξε την αυτοσχέδια αγχόνη, απειλώντας ότι θα δώσει τέλος στη ζωή του, προκειμένου να την κάνει να τον λυπηθεί, χωρίς όμως να περιμένει ότι η 47χρονη θα απομακρύνει την καρέκλα, με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του.

Δείτε επίσης