Ελλάδα

Κούγιας για ψευτογιατρό: «Ανθρωποφαγία, είναι αθώος»

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέλαβε την υπεράσπισή του

Κούγιας για ψευτογιατρό: «Ανθρωποφαγία, είναι αθώος»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση του φερόμενου ως «ψευτογιατρού» από το Κορωπί, υποστηρίζοντας πως ο εντολέας του είναι παντελώς αθώος. Έκανε λόγο για σκευωρία και «ανθρωποφαγία» από τα ΜΜΕ.

Στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του 66χρονου ο οποίος κατηγορείται για νέα υπόθεση «ψευτογιατρού». Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, ο πελάτης του διετέλεσε χρόνια φυσιοθεραπευτής του Ολυμπιακού και έχει λίστα με 100άδες άτομα που θα καταθέσουν υπέρ του.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως ο εντολέας του μένει σε ένα «φτωχόσπιτο» των 100 τμ. κι ανέφερε πως δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στις καταθέσεις του. Επιπλέον ο κ. Κούγιας προειδοποίησε πως θα κινηθεί νομικά σε βάρος των ΜΜΕ αλλά και κάποιων γειτόνων που εμφανίστηκαν και μίλησαν για την υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι ο 66χρονος παραμένει ελεύθερος και πως δεν έχει κληθεί καν να καταθέσει για την υπόθεση.

«Μου εξήγησαν από πού έχει ξεκινήσει όλη αυτή η ιστορία. Πίσω από όλα αυτά είναι μια κυρία που εργάζεται χρόνια σε δημόσιες θέσεις. Προ ολίγων ετών ξεκίνησε μια διαδικασία σε βάρος της και απορρίφθηκε η αγωγή της στα δικαστήρια, και του είπε θα σε καταστρέψω. Μου είπαν ότι είναι κομματικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος. Γνωρίζω το όνομά της. Έχω το δικόγραφο από το οποίο προκύπτει ότι δικαιώθηκε ο κύριος», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Βλέποντας τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές, βλέποντας και αυτό τον τοίχο των 20 μέτρων, δεν είναι η εικόνα αυτή της πραγματικότητας. Δεν είναι η βίλα του ψευτογιατρού. Είναι ένα εκτός σχεδίου φτωχόσπιτο. Όταν μας καλέσει η αστυνομία να δώσουμε εξηγήσεις θα δώσουμε, είναι ένα φτωχόσπιτο που δεν ξεπερνά τα 100 τ.μ., στο εσωτερικό του είναι η εικόνα ενός φτωχόσπιτου στην κυριολεξία. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις. Το αυτοκίνητο που έχουν και χρησιμοποιούν είναι ένα μοντέλο του 1999, 20 ετών. Με πολύ μεγάλο κόπο σπούδασαν τα παιδιά τους που είναι επιστήμονες, ο μεγαλύτερος 35 ετών είναι γιατρός επίλεκτος», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «Μου έδωσαν έναν κατάλογο εδώ, με 100άδες ανθρώπους που είναι έτοιμοι να καταθέσουν υπέρ του κυρίου ο οποίος είναι φυσιοθεραπευτής. Να σας πω ότι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ο φυσιοθεραπευτής του Ολυμπιακού, στην ομάδα μπάσκετ. Φωτογραφίες με φυσιοθεραπείες στον Τσιτσιπά και άλλους πρωταθλητές. Τον συνέστηναν ως εξαίρετο φυσιοθεραπευτή».

Ο κ. Κούγιας σημείωσε ακόμα ότι: «Εδώ και χρόνια λόγω προβλημάτων καρκίνου τα οποία έχει υποστεί, δεν εργάζεται. Μιλάμε για μια ιστορία που είναι μύθος. Ο γιατρός ο Γερμανός ο οποίος κατά τα οποία δημοσιοποιούνται είναι συνεργάτης του, είναι επίλεκτος γιατρός στη Γερμανία. Τον βρήκε ο γιατρός, μαθαίνοντας ότι είναι φυσιοθεραπευτής, γιατί ο γιατρός είναι ειδικός στα θέματα σκληρύνσεως κατά πλάκας. Η εικόνα των χιλιάδων ευρώ δεν υπάρχει πουθενά. Αυτοί που τα λένε στα ΜΜΕ θα κληθούν να τα αποδείξουν. Θέλω να σας πω ευθέως ότι κακώς γίνεται αυτός ο χειρισμός. Περιμένω την κλήση από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να δώσουμε εξηγήσεις».

Για τα επόμενα βήματα της υπόθεσης, σημείωσε ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν κλήση ως ύποπτος. Πήρα εντολή να στραφώ εναντίον για κάποιους γείτονες που εμφανίστηκαν εδώ, και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, γιατί αυτά που είπαν όλα είναι ψέματα. Αν είναι αλήθεια αυτά που μου μετέφεραν, γιατί θέλω να τα διασταυρώσω, αλλά είδα ένα σπίτι που είναι η τραπεζαρία μαζί με το σαλόνι και μέσα υπάρχουν τέσσερα σκυλιά μέσα το σπίτι, είδα ένα σπίτι με ένα αυτοκίνητο ερείπιο και δύο ανθρώπους ταλαιπωρημένους. Η σύζυγος ήταν παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας. Οι άνθρωποι κατάφεραν να κάνουν αυτό τον χώρο, σε αυτό το σημείο που ήταν εκτός σχεδίου παλιά, να κάνουν αυτό το φτωχόσπιτο και να μένουν εδώ».

«Αν είναι αλήθεια αυτά που μου μετέφεραν, και αν πραγματικά αυτοί που μου έδωσαν τα ονοματεπώνυμά τους να επικοινωνήσω μαζί τους, που είναι αθλητές και επιστήμονες και άνθρωποι με αξιοπιστία, θα πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο. Θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση αυτοί από τη Θεσσαλονίκη που παρανομούν αυτή τη στιγμή, δίνουν στα ΜΜΕ και στους δημοσιογράφους ονοματεπώνυμα και κάποιοι βγαίνουν λες και είμαστε στην εποχή των κουκουλοφόρων που κατέδιδαν αριστερούς και δεξιούς και τους εκτελούσαν. Αυτή η διαδικασία δεν θα επιτρέψω να συνεχιστεί και ειλικρινά, θα σας παρακαλέσω μην με φέρετε σε δύσκολη θέση. Δεν θέλω να επανέλθω και να υποβάλω μήνυση για το αδίκημα της έργω εξυβρίσεως που είναι αυτόκλητο αδίκημα. Αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους, αφήστε τη δικαιοσύνη ήσυχη και δεν θα επιτρέψω να γίνει αυτή η υπόθεση νέα υπόθεση ψευτογιατρού, Πισπιρίγκου, Λιγνάδη. Έχω άλλες δυνατότητες στη δουλειά μου και δεν χρειάζομαι καμία διαφήμιση να βγαίνω κάθε μέρα και να λέω πράγματα», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφορικά με το αν έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα στον 66χρονο, ανέφερε: «Όχι βέβαια. Ελεύθερος είναι. Περιοριστικούς όρους έχει από εσάς. Δεν τολμάνε να έρθουν τα παιδιά του και οι συγγενείς του να τον επισκεφθούν, γιατί φοβούνται τις κάμερες».

Δείτε επίσης