Ελλάδα

Βόλος: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 10χρονου από οξεία μυοκαρδίτιδα

Eντελώς αναπάντεχα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του

Βόλος: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 10χρονου από οξεία μυοκαρδίτιδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Βόλος θρηνεί για την απώλεια ενός 10χρονου μαθητή. Το παιδί προσβλήθηκε από γρίπη και κατέληξε σε νοσοκομείο από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Ο Βόλος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για τον θάνατο ενός 10χρονου παιδιού από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Ο αδικοχαμένος Κωνσταντίνος ήταν καλά το πρωί της περασμένης Πέμπτης, αλλά εντελώς αναπάντεχα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του. Η γρίπη που κόλλησε αποδείχθηκε ο πιο ύπουλος αντίπαλος.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υπέκυψε μέσα σε λίγες ώρες από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από χθες ο 10χρονος Κωνσταντίνος, το παιδί που ήταν η «ψυχή» του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, όπου φοιτούσε από τη νηπιακή του ηλικία.

Ο μαθητής παρά τη σπαστική τετραπληγία που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, δεν σταμάτησε ποτέ να εκπλήσσει, δίνοντας μαθήματα ζωής όχι μόνο στους συμμαθητές του αλλά και στους ίδιους τους δασκάλους του, που τον είδαν να ζωγραφίζει, ακόμη και να παίζει μουσική με το πόδι, που με την παρουσία του γέμιζε τον χώρο.

Ο Κωνσταντίνος έφυγε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου από τη ζωή ενώ νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου τον πήγαν οι γονείς του τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό. Κόλλησε γρίπη τύπου Α και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν τα κατάφερε.

Θρήνος επικράτησε για τον πρόωρο θάνατο του δεκάχρονου, του «βενιαμίν» της οικογένειας από τον Κισσό, που ενθουσιαζόταν με κάθε καινούρια δραστηριότητα με την οποία καταπιανόταν.

Δείτε επίσης