Ελλάδα

Συγγρού: «Φρένο» στη λειτουργία του ξενοδοχείου με το μπαλκόνι... ατραξιόν»

Στον «αέρα» για τρίτη ημέρα το μπαλκόνι, αποτελώντας δημόσιο κίνδυνο για τους περαστικούς

Συγγρού: «Φρένο» στη λειτουργία του ξενοδοχείου με το μπαλκόνι... ατραξιόν»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Αποφασίστηκε "η προσωρινή διακοπή" λειτουργίας του ξενοδοχείου επί της Λ. Συγγρού στη Ν. Σμύρνη, όπου τσιμεντένιο μπαλκόνι έχει σπάσει και αποκολληθεί από την πρόσοψη, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, κατόπιν επιτόπιας επίσκεψης της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου και του Διευθυντή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής- και σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Προέκυψε άμεσος κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον και έκτακτη ανάγκη αποτροπής του κινδύνου αυτού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Εν συνεχεία, η αρμόδια τουριστική αστυνομία ανέλαβε την άμεση εφαρμογή της εν λόγω απόφασης και προέβη στην εκκένωση του ξενοδοχείου.

Σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, το αρμόδιο κλιμάκιο της ΠΥΤ Αττικής του Υπουργείου Τουρισμού διενεργεί περαιτέρω ελέγχους για το αποτέλεσμα των οποίων θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Αν και ο κίνδυνος έγινε αντιληπτός την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες αργότερα οι ιδιοκτήτες του κτιρίου δεν το έχουν απομακρύνει ακόμη από το ξενοδοχείο με τη βοήθεια της πυροσβεστικής ή ειδικού προσωπικού.

«Έχουν εκκενωθεί σύμφωνα με πληροφορίες και τα διπλανά δωμάτια, ενώ να πούμε ότι έχει γίνει… θέαμα το μπαλκόνι. Έρχονται πολίτες και βγάζουν φωτογραφίες» μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, που βρέθησε στο σημείο της παρολίγον τραγωδίας

Η ζημιά σημειώθηκε σε ένα παλαιάς κατασκευής ξενοδοχείο στη Λ. Συγγρού, το οποίο παρά την αποκόλληση του μπαλκονιού συνεχίζει να λειτουργεί.

Το ευτύχημα είναι ότι την ώρα που άγνωστο για ποιο λόγο έσπασε το τσιμέντο που το συγκρατούσε δεν περνούσε κόσμος από το σημείο. Η αστυνομία έχει τοποθετήσει κορδέλες για να εμποδίζει τον κόσμο να διέρχεται από το σημείο με το «αιωρούμενο μπαλκόνι» έως ότου δοθεί οριστική λύση για την απομάκρυνσή του από το κτήριο.

Το περιστατικό με το μπαλκόνι που κρέμεται συνέβη στο ξενοδοχείο «Eλληνίς», το οποίο όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του είναι ανακαινισμένο και έχει «κτιριακές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών».

Δείτε επίσης