Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 119 κιλών ναρκωτικά

Έφτασαν στο τελωνείο Πειραιά από Εκουαδόρ με δηλωμένο περιεχόμενο μπανάνες

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 119 κιλών ναρκωτικά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντόπισαν και κατέσχεσαν μετά από έλεγχο ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολική ποσόρηρα ναρκωτικών 119 κιλών. Συγκεκρεκριμένα οι τελωνειακοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, μετά από ανάλυση κινδύνου, επέλεξαν για έλεγχο εμπορευματοκιβώτιο από το Εκουαδόρ με τελικό προορισμό τον Πειραιά και δηλωμένο περιεχόμενο μπανάνες, λόγω αυξημένης πιθανότητας μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου με ακτίνες X-RAY εντοπίστηκε στον εσωτερικό χώρο του ψυγείου, εντός του τοιχώματος του μονωτικού υλικού της οροφής, ένδειξη πιθανής ύπαρξης οργανικού υλικού.

Ακολούθησε φυσικός έλεγχος από τους ελεγκτές του Γ΄ Τελωνείου, με τη συνδρομή σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Γ’ Τελωνείο Εισαγωγής Πειραιά, εκατόν έξι (106) συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτική ουσία, μεικτού βάρους περίπου εκατόν δεκαεννέα και πεντακοσίων γραμμαρίων (119.500gr).

Η αξία της ποσότητας ναρκωτικών που κατασχέθηκε ανέρχεται στο ποσό των 5.019.000 ευρώ.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και η προανάκριση διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε επίσης