Ελλάδα

Πάτρα: Στη φυλακή οι 6 αντιεξουσιαστές - ληστές για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Ανάμεσα στα μέλη ο 27χρονος γιος του «Στέλιου» της 17Ν που κατηγορείται για διάπραξη επτά ληστειών σε τράπεζες, σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και ένα σούπερ μάρκετ

Πάτρα: Στη φυλακή οι 6 αντιεξουσιαστές - κλέφτες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προφυλακίστηκαν οι έξι αντιεξουσιαστές μέλη της επταμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για την διάπραξη ληστειών, κλοπές δικύκλων, καλλιέργεια και εμπορία κάνναβης, παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Η μοναδική γυναίκα της ομάδας των «7» κατηγορουμένων, η 24χρονη από το Αγρίνιο, που κατηγορείται για παραβάσεις ναρκωτικών και κατοχής όπλων, μετά τη χθεσινή απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πρόκειται για την αδελφή ενός εκ των συλληφθέντων και φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ο 27χρονος γιος του «Στέλιου» της 17 Νοέμβρη που κατηγορείται για τη διάπραξη επτά ληστειών σε τράπεζες, σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και ένα σούπερ μάρκετ.

Για τις υποθέσεις κλοπών κατηγορούνται δύο 28χρονοι, ο ένας από τους δύο φοιτητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, γιος εκπαιδευτικού στο Αγρίνιο και γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο, 25χρονος Αγρινιώτης, παιδί υπαλλήλων σε δημόσιο οργανισμό, 23χρονος επίσης από το Αγρίνιο και 26χρονος γεννηθείς στην Αθήνα με καταγωγή, από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.

Από την έρευνα έχει προκύψει ότι οι δράστες χτυπούσαν περίπου ανά τρεις μήνες ενώ υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό των κερδών είναι πάνω από 19.000 ευρώ.

Δείτε επίσης