Ελλάδα

Δάνεια 2 εκατομμυρίων ευρώ έταζε στα θύματά του ο «Μάξιμος Σαράφης»

Συνελήφθη στο σπίτι του, τί βρέθηκε στην κατοχή του - Οι «πλούσιες» γνωριμίες του τον βοηθούσαν στην απάτη - Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει το 2017

Δάνεια 2 εκατομμυρίων ευρώ έταζε στα θύματά του ο «Μάξιμος Σαράφης»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η μεγάλη γκάμα γνωριμιών που είχε ο «Μάξιμος Σαράφης» τον βοηθούσε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να εντοπίζει τα υποψήφια θύματά του, και να τους αποσπά με την βοήθεια των δύο συνεργατών του μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, ο 51χρονος και οι συνεργάτες τους υπόσχονταν στους Έλληνες επιχειρηματίες, δάνεια με χαμηλά επιτόκια και επενδύσεις σε ανύπαρκτη εταιρεία του εξετωρικού, με υψηλά ποσοστά κέρδους. Οι τρεις απατεώνες έταζαν δάνεια ακόμη και 2.000.000 ευρώ.

Το κύκλωμα δρούσε την τελευταία διετία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταθέσει στην αστυνομία έξι επιχειρηματίες από τους οποίους οι κατηγορούμενοι απέσπασαν 600.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες είναι ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης». Συνελήφθη στο σπίτι του στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Στις οικίες των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών εγγράφων από την παράνομη δραστηριότητα, χρήματα, κινητό τηλέφωνο, υπολογιστές και USB.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας αλλοδαπός, αλλά ο ρόλος του ερευνάται από την Ασφάλεια Αττικής.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» υπήρξε διευθυντής επικοινωνίας της Novartis, δήλωνε πως «ούτε φοβάμαι ούτε εκβιάζομαι» και σημείωνε πως «όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει 18ετή εμπειρία στον φαρμακευτικό τομέα και 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των επικοινωνιών και μέσων επικοινωνίας. Στην Novartis εργαζόταν, αρχικά, ως επικεφαλής Επικοινωνιών και Εταιρικής Υπευθυνότητας και στη συνέχεια ως επικεφαλής Επικοινωνίας.

Την Πρωτοχρονιά του 2017 ο «Μάξιμος Σαράφης» απειλούσε να πέσει στο κενό από την ταράτσα γνωστού ξενοδοχείου. Ο ειδικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας ανέβηκε στο roof garden του ξενοδοχείου και τον έπεισε να μην προχωρήσει στην απειλή του.

Δείτε επίσης