Ελλάδα

Αρτα: Διέρρηξε έξι ναούς και άδειασε τα παγκάρια

Πρόκειται για 34χρονο ιερόσυλο, ο οποίος συνολικά «έβγαλε» από τις κλοπές μόλις 125 ευρώ

Αρτα: Διέρρηξε έξι ναούς και άδειασε τα παγκάρια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δικογραφία για κλοπές κατ' εξακολούθηση σχηματίστηκε σε βάρος 34χρονου Έλληνα, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης έξι διαρρήξεων που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Άρτας.

Οι έξι διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν από έρευνα της Ασφάλειας, που ταυτοποίησε την εμπλοκή του 34χρονου σε αυτές.

Από την έρευνα προέκυψε, ο ιερόσυλος πήγαινε με το αυτοκίνητό του στους ναούς, παραβίαζε τις εισόδους τους με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και στη συνέχεια άρπαζε ολόκληρα τα παγκάρια ή τα χρήματα από το εσωτερικό τους. Με τον τρόπο αυτό, διέπραξε τέσσερις κλοπές σε εκκλησίες στην πόλη της Άρτας και στις περιοχές Καλόβατο, Κιρκιζάτες και Ελεούσα, καθώς και δυο απόπειρες σε ναούς στις Κιρκιζάτες και την Γραμμενίτσα, από τις οποίες αποκόμισε συνολικά μόλις 125 ευρώ.

Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του ιερόσυλου συνεχίζεται, ωστόσο δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αλλοδαποί διέρρηξαν ναό και έκλεψαν τάματα

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια η κλοπή που έγινε στις 11 Ιανουαρίου σε μια εκκλησία στη Θήβα και ταυτοποιήθηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι άρπαξαν από το εσωτερικό του ναού διάφορα κοσμήματα και άλλα τάματα πιστών συνολικής αξίας περίπου 2.000 ευρώ. Σε βάρος των ιερόσυλων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δείτε επίσης