Ελλάδα

Πισπιρίγκου: Μνημόσυνο για την Τζωρτζίνα στις φυλακές Κορυδαλλού

Μνημόσυνο στις φυλακές Κορυδαλλού για την Τζωρτζίνα τελέστηκε από την Ρούλα Πισπιρίγκου, την αδελφή της και τη μητέρα τους.

Πισπιρίγκου: Μνημόσυνο για την Τζωρτζίνα στις φυλακές Κορυδαλλού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού μνημόσυνο για την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον θάνατό της.

Η Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία του κοριτσιού, βρέθηκε τη Δευτέρα 23/1 στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, καθώς το αίτημά της να μεταβεί στην Πάτρα για την τέλεση του μνημοσύνου απορρίφθηκε από τις αρχές. Ο λόγος που οδήγησε τον Μάνο Δασκαλάκη σε μοναστήρι: «Ανατριχιάσαμε όλοι όταν καταλάβαμε...»
Σύμφωνα με «Το Πρωινό», στις φυλακές Κορυδαλλού για το μνημόσυνο βρέθηκαν η αδελφή της προφυλακισμένης 34χρονης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, αλλά και η μητέρα της Ελένη Λεγάτου.

Το ερχόμενο Σάββατο θα μεταβεί ιερέας από τον Μητροπολιτικό Ναό Νικαίας στο κελί της 34χρονης για να γίνει επιμνημόσυνη δέηση.

Την είδηση επιβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 και ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας. «Είναι αληθές, δεν καταλαβαίνω πώς διέρρευσε γιατί η κα Πισπιρίγκου, όσο και το συγγενικό της περιβάλλον δεν επιθυμούσαν να διαρρεύσει, εν αντιθέσει με την επίσημη διαρροή από την πλευρά του συζύγου της. Πράγματι, την προηγούμενη Δευτέρα στο παρεκκλήσι των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η κα Πισπιρίγκου και το στενό συγγενικό της περιβάλλον, η μητέρα, η αδελφή, ο πατριός της έκαναν ένα μνημόσυνο στο κοριτσάκι. Ήταν πολύ συγκινητικό» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Μάνος Δασκαλάκης με άτομα του συγγενικού του περιβάλλοντος είχε τελέσει μνημόσυνο για την πρωτότοκη κόρη του σε μοναστήρι έξω από την Πάτρα.

Δείτε επίσης