Ελλάδα

«Μπλόκο» σε 24,2 εκατ. λαθραία τσιγάρα και σε… μηχανή παραγωγής

Τρία εμπορευματοκιβώτια με λαθραίο φορτίο εντοπίστηκαν στο Γ΄ Τελωνείο του Πειραιά, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ

«Μπλόκο» σε 24,2 εκατ. λαθραία τσιγάρα και σε… μηχανή παραγωγής
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε εντοπισμό και κατάσχεση 24.220.000 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν ελεγκτές μετά από έλεγχο που διενήργησαν σε τρία εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα αποκάλυψαν και τον μηχανισμό παραγωγής και συσκευασίας που είχαν στήσει οι λαθρέμποροι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, με τη χρήση του συστήματος X-RAY και τη συνδρομή σκύλου ανιχνευτή καπνικών, μετά από τοπική ανάλυση κινδύνου, εντόπισαν και κατάσχεσαν τρία εμπορευματοκιβώτια ως αντικείμενα λαθρεμπορίας.

Πλήρης γραμμή παραγωγής…

Το πρώτο με χώρα προέλευσης την Κίνα, εκφορτώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τελική παραλήπτρια εταιρεία με έδρα την Αθήνα και δηλωμένο περιεχόμενο «μηχανές και συσκευασίες για περιτύλιγμα ή συσκευασία εμπορευμάτων». Κατά τον έλεγχο όμως οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα περιείχε μηχανή πλήρους γραμμής παραγωγής και συσκευασίας τσιγάρων, η οποία και κατασχέθηκε.

Το δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο εντοπίστηκε από τελωνειακούς υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ). Χώρα προέλευσής του ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τελικός του προορισμός η Αίγυπτος. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 14.980.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα, οι αναλογούντες δασμοί και φόροι των οποίων ανέρχονται στο ποσό των 3.172.427,16 ευρώ.

Κρυμμένα σε εσώρουχα

Τέλος, μετά από πληροφορία του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, προχώρησαν στον έλεγχο και τη δέσμευση και τρίτου εμπορευματοκιβωτίου με χώρα προέλευσης την Κίνα και προορισμό τη Βουλγαρία. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν στις δύο πρώτες σειρές φόρτωσης 10.584 τεμ. ανδρικά εσώρουχα, τα οποία όμως χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο απόκρυψης 9.240.000 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων που βρέθηκαν στις υπόλοιπες σειρές φόρτωσης. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι των λαθραίων τσιγάρων ανέρχονται στο ποσό των 2.752.331,74 ευρώ.

lathraia_

Πηγή: grtimes.gr

Δείτε επίσης