Ελλάδα

Στην φυλακή ο 22χρονος για την δολοφονία του «Αμερικάνου» στην Καλαμάτα

Το Σάββατο απολογείται ο 38χρονος, που φέρεται να τράβηξε την σκανδάλη εναντίον του θύματος

Στην φυλακή ο 22χρονος για την δολοφονία του «Αμερικάνου» στην Καλαμάτα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 22χρονος Αλβανικής καταγωγής νεαρός που εκτέλεσαν εν ψυχρώ μαζί με τον 38χρονο ομοεθνή του, στο κέντρο της Καλαμάτας την περασμένη Παρασκευή, τον 47χρονο «Αμερικάνο», για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο νεαρός δράστης με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Καλαμάτας πήρε τον δρόμο για την φυλακή, αφότου απολογήθηκε για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού με τον 38χρονο ομοεθνή του.

Στο μεταξύ το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 38χρονος Αλβανός που φέρεται να είναι το πρόσωπο που πυροβόλησε το θύμα και συνελήφθη σήμερα το πρωί. Ο δράστης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου.

Στο δικαστικό μέγαρο οδηγήθηκε και ένας 34χρονος Βούλγαρος υπήκοος ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς τον «φιλοξενούσε» σε κατάλυμα που νοίκιαζε στο Ακρογιάλι του δήμου Δυτικής Μάνης. Στο δωμάτιο βρέθηκαν και ναρκωτικές ουσίες.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά ο 38χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι χθες το βράδυ πήγε στο συγκεκριμένο κατάλυμα καθώς τις προηγούμενες μέρες κρυβόταν σε ορεινές περιοχές της μεσσηνιακής Μάνης. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του 47χρονου δεν έχει βρεθεί, με τον 38χρονο να ισχυρίζεται ότι το πέταξε στη θάλασσα στις αστυνομικές αρχές.

Να υπενθυμίσουμε ότι για τη σύλληψη του 38χρονου που τράβηξε την σκανδάλη σκοτώνοντας τον 47χρονο Ελληνοαμερικανό στο κέντρο της πόλης, στήθηκε ειδική αστυνομική επιχείρηση σήμερα στις 9 το πρωί με τους συλληφθέντες να μην φέρουν αντίσταση.

Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκαν για να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας οι δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 50 χρόνων αντίστοιχα, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματιών και ψεύδη κατάθεση στις αρχές. Οι δύο άνδρες φέρονται να βοήθησαν τους κατηγορούμενους αμέσως μετά την εγκληματική τους πράξη προσφέροντας τους ρούχα, φαγητό και τρόπο διαφυγής.

Τελικά η υπόθεση δεν εκδικάστηκε και αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου. Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των κατηγορουμένων μιλούν για παρεξήγηση της αστυνομίας και ότι οι εντολείς τους δεν έκαναν τίποτα το παράνομο.

Δείτε επίσης